Ljetna Akademija 2010 – Cerebralna paraliza – složeni neurorazvojni poremećaj

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS, Vela Luka
Vrijeme održavanja:
23.08.2010. – 27.08.2010.
Mjesto održavanja:
Vela Luka, Korčula

Tečajevi:

25.08. – 27.08.10
Augmentativna i alternativna komunikacija – uvod, demonstracija i praktični rad s djecom
Dr.sc. Ulrika Ferm
Dr.sc. Gunilla Thunberg

23.08. – 24.08.10
Cerebralna paraliza – složeni neurorazvojni poremećaj
Prof. Dr.sc. Eva Brogren Carlberg
Dr.sc. Kristina Löwing

Ljetna akademija 2010 je namijenjena stručnjacima koji se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju, posebice djecom oboljelom od cerebralne paralize (liječnicima, defektolozima, psiholozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, učiteljima, odgojiteljima, medicinskim sestrama) i roditeljima i biti će bodovana od strane Hrvatske liječničke komore, Hrvatske psihološke komore i Hrvatske komore fizioterapeuta.

Voditeljice:

Prof. Eva Brogren Carlberg, PT, PhD, izvanredni profesor, fizioterapeut u Jedinici za neuropedijatrijska istraživanja Karolinska instituta Dječje bolnice Astrid Lindgren u Stockholmu.

Dr.sc. Kristna Löwing, fizoterapeut, bavi se analizom kretanja u odjelu za laboratorijska istraživanja Instituta za zdravlje majke i djeteta Sveučilišne bolnice u Stockholmu.

Dr.sc.Ulrika Ferm, logoped, bavi se ranom intervencijom u DART – Centru za augmentativnu and alternativnu komunikaciju (AAC) i asistivne tehnologije (AT) koji je dio Odsjeka za rehabilitaciju djece i mladih Kraljevske Dječje bolnice u Göteborgu.

Dr.sc. Gunilla Thunberg, logoped , bavi se ranom intervencijom, augmentativnom i alternativnom komunikacijom u Centru DART

Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr.med., specijalist dječje neurologije, profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica Odjela za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Ljetna akademija 2010. biti će bodovana od strane Hrvatske liječničke komore.