Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Zagreb, Klaićeva 16

Vrijeme održavanja:

15.03.2017. - 08.12.2017.

Mjesto održavanja:

Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16
Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, Zagreb

Tečajevi:

15.03. - 17.03.17
SI Baby I – Temelji samoregulacije dojenčeta - opći klinički pristup u dojenačkoj dobi u skladu s načelima senzorne integracije
Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl. fizioterapeut

22.05. - 24.05.17
SI Baby II – Razvoj privrženosti - postupci kojima odrasli pomažu dojenčetu u procesima samoregulacije
Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl. fizioterapeut

06.11. - 10.11.17
SI Baby III - Tjedan praktičnog rada
Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl. fizioterapeut

04.12. - 08.12.17
SI Baby IV – Tjedan supervizije
Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl. fizioterapeut

Opis
Praktično stručno usavršavanje namijenjeno je liječnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, psiholozima, logopedima i drugim stručnjacima koji se bave koji se bave djecom u dojenačkoj dobi.

Stručno usavršavanje čine nadograđujući dijelovi, sudjelovanje na prva dva dijela omogućit će polaznicima da upoznaju temelje postupaka kojima se može učinkovito preventivno i terapijski djelovati u radu s djecom dojenačke dobi. Polaznici koji nastave sudjelovanjem na trećem i četvrtom dijelu imat će priliku da razvijaju praktične vještine.

U prvom dijelu – SI Baby I - polaznici će upoznati suvremene spoznaje koje utječu na način ophođenja i način bavljenja djecom. Bit će pokazano kako prerada podražaja omogućuje dojenčetu da regulira svoje ponašanje. Pokazat će se način na koji se mogu uočiti znakovi koji ukazuju na to da u dojenčeta postoje teškoće sa preradom podražaja. Bit će prikazane strategije ophođenja koje su razvijene kako bi se dojenčetu pomoglo u registraciji podražaja i njihovoj preradi.

Mjesto: Velika predavaonica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16
Broj polaznika nije ograničen.

U drugom dijelu – SI Baby II - prikazat će se posebice razvoj privrženosti i intuitivno ponašanje kojim roditelji podupiru razvoj djece. Uz to će se jasno pokazati čime se potkrepljuju poželjna, a čime gase nepoželjna ponašanja.

Mjesto: Velika predavaonica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16
Broj polaznika nije ograničen.

Tijekom tjedna praktičnog rada SI Baby III - polaznici će moći pratiti kako se stvarno radi s dojenčetom koje ima teškoća i njegovim roditeljima. Dnevno će se pred polaznicima izvesti cijeli postupak s jednim djetetom i njegovim roditeljima. Tako će dobiti temelje učinkovitih praktičnih vještina bavljenja s djecom dojenačke dobi.

Mjesto: Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, Zagreb
Broj polaznika ograničen – 15 do 20 polaznika koji su završili SI Baby I i Sy Baby II

Tijekom tjedna supervizije SI Baby IV – polaznici će imati priliku da snimke vlastitog rada donesu na superviziju i usavršavaju kliničko rezoniranje, određivanje ciljeva rada i planiranje i provođenje terapijskih postupaka u radu s djecom dojenačke dobi.

Mjesto: Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2, Zagreb
Broj polaznika – 10 do 15 polaznika koji su završili SI Baby III

Tijekom 2018. za zainteresirane polaznike dogovorit će se ispitni tjedan. Po položenom ispitu polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju da su SI stručnjaci za rad s djecom u dojenačkoj dobi/ SI Baby Specialist.

Voditeljica : Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl fizioterapeut, Bobath i Vojta terapeut, IntraActPlus terapeut/instruktor za rad s djecom dojenačke dobi, voditeljica prakse terapije senzornom integracijom i upraviteljica multidisciplinarnog centra za bavljenje djecom s teškoćama.

Naknada, za članove Akademije za razvojnu rehabilitaciju, za sudjelovanje na cijelom stručnom usavršavanju (ukupno 16 dana, odnosno 120 sati) iznosi 10.000,00 kn. Može se plaćati u više obroka, do početka, do 15. ožujka 2017. uplatiti iznos od 2.500,00 kn, nadalje dinamikom po potrebi polaznika/ uplatitelja, s tim da se do završetka usavršavanja, do 4. prosinca 2017. uplati cijeli iznos.

Naknada za sudjelovanje samo na prva dva dijela SI Baby I i SI Baby II (ukupno 6 dana, odnosno 44 sata) iznosi 3.000,00 kn, do početka usavršavanja uplatiti 1.500,00 kn.
Za sudjelovanje na pojedinom dijelu ili samo na SI Baby I (ukupno 3 dana, 22 sata) ili samo na SI Baby II (ukupno 3 dana, 22 sata) – 1.800,00 kn.

Naknada se uplaćuje na žiro račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju IBAN HR1723600001101440593.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ali još niste član Akademije, molimo da na web stranici pronađete Statut Akademije i ako ga prihvaćate ispunite pristupnicu za članstvo i uplatite iznos od 100,00 kn godišnje članarine.

Sve zainteresirane molimo da se jave na email ili telefon 0916677643, Silvija Philipps Reichherzer.
Prijava

Vrijeme za prijavu 15.02. - 14.03.2017.

Status: prijave zaključene

Dokumenti

Program (PDF, 200KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja