Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module i Procjena kvalitete motorike/Quality FM
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Zagreb, Klaićeva 16

Vrijeme održavanja:

09.10.2017. - 11.10.2017.

Mjesto održavanja:

Hrvatski institut za istraživanja mozga, Šalata 12 a, Zagreb

Tečajevi:

09.10.17
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module
Virginia Wright, Ph.D, PT, Toronto

10.10. - 11.10.17
Procjena kvalitete motorike/Quality FM
Virginia Wright, Ph.D, PT, Toronto

Opis
Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kinezioterapeutima koji se bave djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Pretpostavlja se poznavanje GMFM procjene grubih motoričkih funkcija odnosno iskustvo u korištenju GMFM-66 instrumenta s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III. Motorički testovi koji se trenutno koriste u fizioterapiji u pedijatriji nisu dovoljno osjetljivi za napredne motoričke vještine deficitarne kod djece na GMFCS razini I (samostalno trči i skače, ali uz ograničenje brzine i kvalitete pokreta). Prikazat će se metoda opservacijske kliničke procjene 25 naprednih vještina grube motorike za testiranje djetetove koordinacije, agilnosti, ravnoteže, zdravstvenog fitness-a i snage.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, kineziolozima, kinezioterapeutima i rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa.. Pretpostavlja se poznavanje GMFM odnosno kliničko iskustvo u korištenju GMFM-66 testa s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III.

Quality FM je metoda opservacijske kliničke procjene za kvalitetu pokreta u kategorijama vještina i zadataka Stajanja i Hodanja/Trčanja/Skakanja iz testa grubih motoričkih funkcija (GMFM-66). Test su osmislili klinički istraživači iz Holland Bloorview i CanChild centra u Kanadi.

Polaznici dobivaju mogućost ulaza na web stranicu s materijalom za vježbu i nastavak video trening s timom gospođe Wright za dobivanje međunarodno priznatog Criterion certifikata.

Naknada se uplaćuje na račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju IBAN HR1723600001101440593. Uključuje sudjelovanje, pismene materijale i pristojbu za dobivanje certifikata.

Osigurano je prevođenje s engleskog na hrvatski jezik i ulaz na web stranicu za vježbanje s timom gđe Wright.

Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju o sudjelovanju, a radom na web stranici i "Criterion certificate" o osposobljenosti.

Broj polaznika ograničen je na 50.

Praktična stručna usavršavanja bit će prijavljena za bodovanje stručnim komorama.
Prijava

Vrijeme za prijavu 30.07. - 08.10.2017.

Status: prijave zaključene

Dokumenti

Program (PDF, 202KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja