Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju i Procjena kvalitete motorike
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb

Vrijeme održavanja:

30.05.2019. - 01.06.2019.

Mjesto održavanja:

Hrvatski institut za istraživanja mozga, Šalata 12, Zagreb

Tečajevi:

30.05.19
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju
Virginia Wright, Ph.D, PT

31.05. - 01.06.19
Procjena kvalitete motorike
Virginia Wright, Ph.D, PT

Opis
Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kineziterapeutima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Pretpostavlja se poznavanje GMFM procjene grubih motoričkih funkcija odnosno iskustvo u korištenju GMFM-66 instrumenta s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III. Motorički testovi koji se trenutno koriste u pedijatrijskoj fizioterapiji nisu dovoljno osjetljivi za napredne motoričke vještine deficitarne kod djece na GMFCS razini I (samostalno trči i skače, ali uz ograničenje brzine i kvalitete pokreta). Prikazat će se metoda opservacijske kliničke procjene 25 naprednih vještina grube motorike za testiranje djetetove koordinacije, agilnosti, ravnoteže, zdravstvenog fitness-a i snage.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima i radnim terapeutima, kineziolozima,
kinezioterapeutima, rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa. Polaznici trebaju poznavati GMFM odnosno imati kliničko iskustvo u korištenju GMFM-66 testa s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III..

Quality FM je metoda opservacijske kliničke procjene za kvalitetu pokreta u kategorijama vještina i zadataka Stajanja i Hodanja/Trčanja/Skakanja iz testa grubih motoričkih funkcija (GMFM-66). Test su osmislili klinički istraživači iz Holland Bloorview i CanChild centara u Kanadi.

Polaznici će dobiti mogućost ulaza na web stranicu s materijalom za vježbu i nastaviti video trening s timom gospođe Wright. Bit će ocjenjivani i podučavani da dosegnu razinu za dobivanje međunordno priznatih Criterion certifikata za Challenge Modul i Quality FM.

Naknada za sudjelovanje:
- na praktičnom stručnom usavršavanju Izazov/Challenge Module j 1.200,00 kn,
- na praktičnom stručnom usavršavanju Procjena kvalitete/Quality FM je 1.800,00 kn.

Naknada za sudjelovanje na oba stručna usavršavanja je 2.400,00 kn.
Naknada se uplaćuje na račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju IBAN HR1723600001101440593 i uključuje sudjelovanje i pismene materijale.

Osigurano je prevođenje s engleskog na hrvatski jezik. Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju o sudjelovanju, a po ispunjavanju kriterija radom na web stranici i "Criterion certificate Challenge Module" i "Criterion certificate QFM".

Broj polaznika ograničen je na 50.
Praktična stručna usavršavanja bit će prijavljena za bodovanje stručnim komorama.
Prijava

Vrijeme za prijavu 24.01. - 29.05.2019.

Status: prijave zaključene

Dokumenti

Program (PDF, 152KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja