Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i KLINIKA ZA DJEČJE BOLESTI ZAGREB

Vrijeme održavanja:

06.12.2019. - 07.12.2019.

Mjesto održavanja:

Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Velika predavaonica
Opis
Tečaj je namijenjen liječnicima koji se bave dijagnostikom i terapijom djece s neurorazvojnim odstupanjima rane dobi: pedijatrima, fizijatrima, radiolozima, užim specijalistima dječje neurologije i neo-natologije te specijalizantima navedenih struka.

U okviru tečaja, polaznici će upoznati principe ultrazvučne dijagnostike, kao i njene primjene u intrakranijskoj dijagnostici. Temama tečaja će ponajprije biti obuhvaćena dijagnostika i praćenje ishoda perinatalnog oštećenja mozga, u kojem području je UZV postao dija-gnostička metoda izbora.

Prezentirana će biti i razvojna anatomija ljudskog mozga u perinatalnom periodu te perinatalna reorganizacija mozga, koja omogućuje funkcionalni oporavak nakon perinatalnog oštećenja. Osim dijagnostike perinatalnog oštećenja mozga, tečaj će obuhvatiti i dijagnostičke mogućnosti ultrasonografije u dijagnostici intrakranijskih malformacija (prenatalno i postnatalno) te diferencijalne dijagnostike uzroka makrokranija dojenčadi.

Na tečaju će se prezentirati i komplemenatarne metode transkranijskog obojenog doplera, magnetske rezonancije mozga te vidnih evociranih potencijala.

Tečaj će biti bodovan od Hrvatske liječničke komore.

Položeni tečaj je preduvjet za praktično usavršavanje u intrakra-nijskoj ultrasonografiji. Polaznici tečaja će dobiti skriptu koja će im služiti i za polaganje završnog ispita nakon praktičnog usavršavanja.

Informacije na brojeve 091/6677-643, Silvija Philipps Reichherzer, tajnica Akademije, dnevno od 10.00 do 14.00 sati ili putem e-maila: sreichherzer@gmail.com098/761-040, Ivana Đaković,dr.med, tajnica tečaja, e-mail: mejde-ni@yahoo.com
Prijava

Vrijeme za prijavu 04.10. - 06.12.2019.

Status: prijava u tijeku

Prijavite se
Dokumenti

Program (PDF, 168KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja