Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Marte Meo za praktičare
Opis | Prijava
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU
Klinika za dječje bolesti Zagreb

MARTE MEO INTERNATIONAL
Eindhoven, The NetherlandsVrijeme održavanja:

09.01.2008. - 14.03.2008.

Mjesto održavanja:

Dječji Vrtić Utrina, Maretićeva 2, Zagreb

Tečajevi:

09.01. - 11.01.08
Marte Meo za praktičare - I dio
Josje Aarts

13.03. - 14.03.08
Marte Meo za praktičare - II dio
Josje Aarts

Opis
MARTE MEO program razvila je Maria Aarts, koja sa sestrom Josje Aarts vodi tečajeve stručnog usavršavanja u primjeni Marte Meo. Sa velikim uspjehom one šire Marte Meo program te vas pozivamo da se pridružite sve većem broju zadovoljnih korisnika Marte Meo programa u Europi, Americi, Aziji i Australiji.

Marte Meo : program potpore razvoju
Marte Meo program prihvaćen je danas kao standardni program u slučajevima otežane komunikacije, posebice u radu s djecom s autističnim sindromom i djecom s višestrukim teškoćama u razvoju. Postupno su razvija i za rad sa djecom s ADHD-sindromom, djecom s teškoćama učenja, a Marte Meo načela s uspjehom se mogu prenijeti na rad s adolescentima i odraslim te starijim i nemoćnim osobama. Marte Meo program omogućuje poticanje društvenog i emocionalnog razvoja ''svojim vlastitim snagama'' u svakodnevnim interakcijama. Normalne komunikacijske obrasce u svakodnevnim interakcijama potrebno je osvijestiti i uvježbati njihovo korištenje u slučajevima kad je komunikacija otežana.
Marte Meo program koristi video zapis snimanja prirodnih svakodnevnih običnih situacija kod kuće ili u ustanovi. Marte Meo praktičar upućuje osobe koje žele poboljšati komunikaciju na obrasce koje su ostvarili i samim njihovim identificiranjem potiče aktiviranje i razvijanje vještine koja omogućuje i proširuje konstruktivnu interakciju i razvoj.

Obavijest o tečaju :
Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave odgojem djece (odgojiteljima, učiteljima i članovima stručnih timova pedagoških ustanova) kao i onima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima) i roditeljima.
Polaznici trebaju pripremiti osobne video zapise situacija komunikacije s djetetom prema uputama koje će im biti poslane nakon prijave. Po završetku usavršavanja polaznici će osposobljeni za primjenu Marte Meo programa potpore komunikaciji i dobiti Marte Meo potvrdnice za Marte Meo praktičare.

Voditeljica tečaja
Josje Aarts, Marte Meo ovlaštena edukatorica, voditeljica tečajeva za Marte Meo terapeute, ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju, autorica Marte Meo priručnika za rad sa školskom djecom, razvija Marte Meo program

Kotizacija za sudjelovanje na tečaju iznosi 2.000,00 kn (plativa u obrocima, moguće u četiri, s tim da je početkom I. dijela tečaja uplaćeno 1.000,00 kn, a početkom drugog cijeli iznos) na žiro račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju kod Zagrebačke banke : 2360000-1101440593

Informacije: pon-pet. 10.00 do 14.00 h na broj 091 6677643, Silvija Philipps
Prijava

Vrijeme za prijavu 01.12. - 08.01.2008.

Status: prijave zaključene

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja