Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Komunikacija s autističkom djecom
Opis | Prijava | Foto galerija | Evaluacija | Dokumenti
Organizator:

Akademija za razvojnu rehabilitaciju
Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


Vrijeme održavanja:

21.02.2005. - 23.02.2005.

Mjesto održavanja:

Hrvatski institut za istraživanje mozga
Zagreb
Opis
U organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju sa sjedištem u Klinici za dječje bolesti, Klaićeva 16 i u suradnji s Hrvatskim institutom za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je od 21.-23. veljače 2005. tečaj: Komunikacija s autističnom djecom“ namjenjen liječnicima, terapeutima, psiholozima, učiteljima i odgojiteljima te roditeljima djece s autističnim poremećajem.

Voditelji tečaja su bili priznati domaći i međunarodni stručnjaci iz Centra za habilitaciju djece Örebro, Švedska, dr. Sten Christerson, specijalist dječje neurologije i habilitacije, voditelj centra i edukatorice specijalnih pedagoga Britt-Marie Lind i Elisabeth Fälling. Tečaj je održan na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga u Zagrebu, a sudjelovalo je više od 70 polaznika, od toga trećina roditelja djece s autističkim poremećajem.
Istovjetan program održan je i od 24.-25. veljače 2005. u Splitu u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Tijekom tečaja je za liječnike primarne zdravstvene zaštite dr. Sten Christerson održao predavanje „Neurobiologija autističkog sindroma“ u okviru Hrvatskog liječničkog zbora.

Od domaćih stručnjaka u organizaciji tečaja sudjelovale su prof.dr.sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr.med., specijalist dječje neurologije na Klinici za dječje bolesti Zagreb i Predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju te doc.dr.sc. Biserka Rešić, dr.med., specijalist dječje neurologije u Kliničkoj bolnici Split.

Cilj tečaja je bio proširiti metode komunikacije u djece s autističkim poremećajem što je i jedan od njihovih glavnih neurorazvojnih problema. Polaznicima tečaja prikazani posebni načini komunikacije, razvijanja motivacije za učenje i poticanje razvitka intelektualnih funkcija, a također je bilo omogućeno individualno savjetovanje. Održavanje tečaja potpomoglo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.
Prijava

Vrijeme za prijavu 01.02. - 20.02.2005.

Status: prijave zaključene

Foto galerija

Tečaj: Komunikacija s autističkom djecom

38. fotografija
snimljeno: 21.02.-23.02. 2005

Evaluacija
Komunikacija s autističkom djecom
Količina novih informacija 3.45 graf
Korisnost prezentiranih sadržaja 4.05 graf
Jasnoća izlaganja 4.375 graf
Ukupna ocjena predavača 4.45 graf
Organizacija tečaja 3.925 graf
Zadovoljstvo tečajem 4.1 graf

Dokumenti

What is ICDP (PDF, 427KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja