Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Marte Meo prirodna potpora razvoju
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb
i
Centar za odgoj i obrazovanje ''Rudolf Steiner'', Daruvar


Vrijeme održavanja:

06.06.2014. - 07.06.2014.

Mjesto održavanja:

Centar za odgoj i obrazovanje ''Rudolf Steiner'', Masarykova 85, Daruvar
Opis
Obavijesni tečaj namijenjen je:

  • učiteljima, odgojiteljima i drugim stručnjacima koji se bave odgojem djece (članovima stručnih timova pedagoških ustanova)

  • stručnjacima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, rehabilitatorima, medicinskim sestrama)

  • roditeljima


Marte Meo® potpora razvoju je učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba koje imaju teškoća u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Tečaj služi kao uvod u dalje usavršavanje u Marte Meo metodi.

Kad radimo s djecom, posebice s djecom koja imaju teškoće u razvoju, dužni smo omogućiti im kvalitetnu komunikaciju i olakšati socijalnu integraciju prema standardima primjerenima današnjoj razini znanstvenih i praktičnih spoznaja.

Znanstvena istraživanja pokazala su kako je za napredovanje djece, neophodna kvalitetna komunikacija i kako je ona temelj svake kvalitetne socijalne integracije. Postupci potpore razvoju su spontani i izraz su postojanja intuitivnih, od prirode danih sposobnosti za komuniciranje.
Marte Meo® prirodna potpora razvoja temelji se na spontanim oblicima ponašanja koji se primjenjuju u svakodnevnim interakcijama njege i odgoja djece.

Elementi potpore razvoja, nazvani Marte Meo elementi (kao što su pokazivanje djetetu vedrog lica, obraćanje djetetu ugodnim glasom u ritmu koji omogućuje da dijete primi i obradi informacije, prihvaćanje djetetovih postupaka, objašnjavanje djetetu što slijedi i što se od njega očekuje, davanje djetetu prilike da samostalno radi, davanje do znanja da je dobro nešto što radi, razmjenjivanje emocija s djetetom) iznenađujuće izostaju tamo gdje bi ih najviše trebalo biti.

Marte Meo® komunikacijski program je razvijan kao način za praktično pomaganje roditeljima autistične djece da ostvare uspješan kontakt vremenom je prerastao u praktični program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih te se postupno prihvaća u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu.

Voditeljica:
Silvija Philipps Reichherzer, prof. psihologije, Marte Meo® supervizor, AMI Montessori 3-6 special educator, voditeljica obavijesnih tečajeva i stručnih usavršavanja Akademije za razvojnu rehabilitaciju u području Marte Meo prirodne potpore razvoju i Montessori zdravstvene pedagogije, ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Autorica je radnih listova za razvoj grafomotorike ''Igre olovkom'' i knjige ''Montessori priprema za život-odgoj neovisnosti i odgovornosti'' u izdanju Naklade Slap.

Iznos sudjelovanja u troškovima organizacije za polaznike je 200,00 kn i uplaćuje se na račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju IBAN HR1723600001101440593. Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Obavijesni tečaj bit će bodovan od strane stručnih komora.
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na tečaju molimo ispunite prijavu i uplatite naknadu za sudjelovanje.
Prijava

Vrijeme za prijavu 09.05. - 05.06.2014.

Status: prijave zaključene

Dokumenti

Program (PDF, 439KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja