Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja
Komunikacija kroz igru
Opis | Prijava | Dokumenti
Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb

Vrijeme održavanja:

20.10.2014. - 21.10.2014.

Mjesto održavanja:

Hrvatski institut za istraživanje mozga, Šalata 12, Zagreb
Opis
Praktično stručno usavršavanje namijenjeno je stručnjacima koji se bave djecom s teškoćama u razvoju – radnim terapeutima, fizioterapeutima, logopedima, rehabilitatorima i odgojiteljima. Njime se nastoji unaprijediti razumijevanje igre i komunikacije i razviti vještina igranja s djecom s teškoćama u razvoju u terapijskom okruženju.

Polaznici praktičnog stručnog usavršavanja imati će priliku da:
  • unaprijede svoja znanja o primjeni igre tijekom terapijskih postupaka s djecom

  • uvježbavaju primjenu igre i komunikacijskih strategija u interakciji s djecom


Broj polaznika: ograničen je na 24

Voditeljica :
Yolanda Broek, logoped, završila je studij terapije govora i jezika 1991. u Amsterdamu, u Nizozemskoj. Nakon što je nekoliko godina radila s djecom s posebnim potrebama u različitim ustanovama, zaposlila se u Bobath centru za djecu sa cerebralnom paralizom u Londonu, gdje i danas radi kao senior Bobath tutor za terapiju govora i jezika. Ima bogato iskustvo u bavljenju s djecom sa raznolikim i višestrukim razvojnim teškoćama i dugogodišnje iskustvo voditeljice različitih stručnih usavršavanja u Ujedinjenom kraljevstvu i u drugim zemljama.
U Hrvatskoj je s velikim uspjehom već vodila nekoliko stručnih usavršavanja u organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Bila je voditeljica Temeljnog Bobath tečaja održanog 2012. u Zagrebu, u dijelu o terapiji govora i jezika, te vodila stručna usavršavanja o teškoćama hranjenja: u okviru Ljetne akademije u Vela Luci 2013. tečaj '' Teškoće hranjenja djece s cerebalnom paralizom'' i tečaj ''Teškoće hranjenja djece s neurološkim poremećajima'' na Klinici za dječje bolesti Zagreb u veljači ove godine.
Ovo praktično stručno usavršavanje predstavlja nedopunu terapijskih postupaka tijekom NRT Bobath terapije odnosno terapijskih postupaka za djecu s teškoćmama hranjenja.

Asistent:
Darko Milašćević, dipl. fizioterapeut, Bobath NRT terapeut, ima iskustvo rada sa djecom s teškoama u razvoju kao i sa studentima fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu gdje je predavač.

Naknada za sudjelovanje na stručnom usavršavanju iznosi 2.000,00 kn i uplaćuje se na račun Akademije za razvoju IBAN HR1723600001101440593
Prijava

Vrijeme za prijavu 18.09. - 19.10.2014.

Status: prijave zaključene

Dokumenti

Program (PDF, 200KB)

Trenutna događanja Prošla događanja Izvještaj rada 2013 Program tečaja 2014 O voditeljima tečaja