novosti događanja anketa arhiva vijesti
Dobrodošli, danas je nedjelja 16. Svibanj 2021.
Arhiva vijesti
Obavijest o otkazivanju Ljetne Akademije 2020 07.07.2020.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju!

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane Covid-19 pandemijom nismo u mogućnosti organizirati ove godine Ljetnu akademiju, koja se do sada održavala u neprekinutom slijedu posljednji tjedan u kolovozu tijekom 22 godine. Posljednje dvije godine 21. i 22. Ljetna akademija održana je u suradnji sa Sveučilištem I Općom bolnicom u Zadru. Kao i uvijek do sada nastojali smo organizirati program iz područja razvojne rehabilitacije interesantan za širi krug stručnjaka s predavačima koji su ujedno i utemeljitelji metoda koje se prezentiraju. Ove godine to je trebao biti dvodnevni tečaj “Marte Meo-prirodna potpora razvoju djeteta”, s uglednim voditeljicama, Maria Aarts, pedagoška savjetnica, utemeljiteljica te metode i Mirna Wudernitz, dr. med. pedijatar, razvojni neurolog iz Beča. Hammersmith Infant Neurological Examination, s profesoricom Leenom Haatajom, neuropedijatrom sa Sveučilišta u Helsinkiju trebao je biti drugi tečaj. Poboljšanjem epidemiološke situacije početkom lipnja, Sveučilište u Zadru dalo nam je suglasnost za održavanjem 23. Ljetne akademije, no naše voditeljice nisu mogle doći zbog u Nizozemskoj i Finskoj važećih protuepidemijskih mjera. Nadamo se da ćemo iduće godine nastaviti slijed i održati 23. Ljetnu akademiju o čemu ćemo vas informirati pravodobno na našoj web stranici.

Zahvaljujemo na Vašem interesu i razumijevanju,

Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.

Predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) 03.06.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU organizira stručno usavršavanje: ”Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM)”.

Edukacija je namijenjena liječnicima pedijatrima i fizijatrima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, kineziolozima, kineziterapeutima i ostalim stručnjacima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s klasifikacijom CP.

Više o usavršavanju pročitajte ovdje.


Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Online predavanje "Obitelji usmjerena skrb za djecu s razvojnim teškoćama" 12.05.2020.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju,

Nastojimo se prilagoditi nastaloj epidemiološkoj situaciji koja nam zasada onemogućuje održavanje planiranih tečajeva. Stoga ćemo organizirati online edukacije koristeći platformu Zoom.
Izuzetna nam je čast pozvati Vas na predavanje koje će 18. svibnja u 17 sati stručnjaci iz CanChild organizirati za članove Akademije na temu:

'Family-centred service for children with developmental disabilities'.

"Obitelji usmjerena skrb za djecu s razvojnim teškoćama"

Predavači su:

 • Profesor, dr.sc. Peter Rosenbaum, profesor pedijatrije na McMaster sveučilištu, Hamilton, Canada

 • Monika Novak Pavlić, prof, edukacijski rehabilitator, prvostupnica fizioterapije, doktoradnica na McMaster sveučilištu pod mentorstvom Prof. Petera Rosenbauma.

Predviđeno trajanje predavanja, uključujući i raspravu je 120 min.

Zainteresirani se mogu javiti tajnici Akademije za razvojnu rehabilitaciju Silviji Philipps Reichherzer na broj 091/ 6677-643, dnevno od 10.00-14.00 ili putem e-maila: sreichherzer@gmail.com.

Prije predavanja prijavljeni članovi će dobiti na e-mail poveznicu na kojoj će pratiti predavanja preko platforme zoom. Također ćete dobiti i upute o prijavi na platformu zoom, ukolko niste do sada koristili.
Predavanje će biti bodovano od nadležnih stručnih komora.

Kotizacije nema.

Zahvaljujemo na Vašem interesu, pratite naše daljnje edukacije na našoj web stranici.

Srdačno,
Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Otkazano i stručno usavršavanje ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu'' 13.03.2020.

Poštovani zainteresirani za sudjelovanje na stručnom usavršavanju ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Tuwenu"!

Po preporuci Stožera za civilnu zaštitu otkazana su održavanja svih skupova tijekom ožujka u Hrvatskom institutu za istraživanja mozga. Time je otkazano i stručno usavršavanje ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu''. Novi termin održavanja stručnog usavršavanja bit će određen u skladu sa epidemiološkom situacijom i objavljen na web stranici Akademije

U očekivanju dalje suradnje.
Prof. dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr.med.
predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Blago neuromotorno odstupanje neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu 04.03.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i Hrvatski institut za istraživanja mozga organiziraju stručno usavršavanje: ”Blago neuromotorno odstupanje (neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu)”.

Usavršavanje je namijenjeno liječnicima, posebno subspecijalistima pedijatrijske neurologije, specijalistima neurologije i pedijatrije, specijalistima medicinske rehabilitacije i obiteljske medicine te specijalizantima, kao i medicinskim sestrama i drugim stručnjacima u području zdravstva i odgoja i obrazovanja koji se bave djecom.

Više informacija pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Demijelinizacijske bolesti u dječjoj dobi 01.02.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i Klinika za dječje bolesti Zagreb organiziraju stručno usavršavanje "Demijelinizacijske bolesti u dječjoj dobi".

Cilj stručnog usavršavanja je senzibiliziranje stručnjaka različitih područja za ovu skupinu bolesti čija je incidencija u stalnom porastu, a u svrhu što cjelovitije skrbi o bolesnicima koji se sve češće prezentiraju u dječjoj dobi.
Stručno usavršavanje namijenjeno je liječnicima, specijalistima neurologije i pedijatrije i subspecijalistima pedijatrijske neurologije, oftalmolozima, specijalistima fizikalne medicine i rehabilitacije, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima kao i medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima i drugim stručnjacima u zdravstvu i odgoju i obrazovanju koji se bave djecom oboljelom od demijelinizacijskih bolesti.

Više informacija

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Temeljno stručno usavršavanje primjene Vojta načela u terapiji djece i mladih 15.01.2020.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Obvezno je da imaju dvije godine iskustva na poslovima rehabilitacije djece i mladih ili da su provodili na takvom radu bar 15 radnih sati tjedno u razdoblju od dvije godine.

Ciljevi stručnog usavršavanja mogu se ostvariti samo ako znanja i vještine koje dobiju praktično primjenjuju, te stoga na stručnom usavršavanju mogu sudjelovati samo oni fizioterapeuti/ liječnici koji će za vrijeme odvijanja tečaja imati priliku da rade s pacijentima.

Polaznici će naučiti primjenu Vojta načela® i po položenom ispitu dobiti međunarodno priznate potvrdnice Internationale Vojta Gesellschaft (Međunarodnog Vojta udruženja). Usavršavanje će se odvijati na njemačkom jeziku uz prevođenje na hrvatski jezik.

Više informacija

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga 04.10.2019.

Stručno usavršavanje liječnika "Ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga", održat će se 6. i 7. prosinca 2019. godine u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb.

Tečaj se održava tijekom Adventa, kada Zagreb pruža brojne atraktivne sadržaje koji će uljepšati Vaš boravak u gradu.

Tečaj je namijenjen liječnicima koji se bave dijagnostikom i terapijom djece s neurorazvojnim odstupanjima rane dobi: pedijatrima, fizijatrima, radiolozima, užim specijalistima dječje neurologije i neo-natologije te specijalizantima navedenih struka.

Više informacija

 
objavio/la dr.sc. Goran Krakar, dr.med.
Constraint – Induced (CI) Therapy - Terapija prisilno izazvanim pokretima 29.06.2019.

Centar za rehabilitaciju SILVER i Akademija za razvojnu rehabilitaciju od 23. do 27. rujna organiziraju stručno usavršavanje Constraint – Induced (CI) Therapy/ Terapija prisilno izazvanim pokretima.

Usavršavanje je namijenjeno stručnjacma koji se bave djecom i odraslima nakon ozljede mozga - pedijatrima, medicinskim sestrama, fizijatrima, fizioterapeutima, radnim trapeutima, psiholozma, edukacijskim rehabilitatorima.
Čine ga predavanja od CI terapiji, prikazi primjene i vježbanje praktičnih tehnika uz superviziju voditelja. Polaznici će upoznati teorijska i znanstvena uporišta iz kojih je proizašla CI terapija i steći razumijevanje CI protokola i postupaka te.

Više o usavršavanju pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
22. Ljetna akademija 2019 03.06.2019.

Krajem kolovoza organiziramo 22. Ljetnu akademiju 2019. koja će se ove godine po drugi puta organizirati u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.


Vrijeme održavanja je od 26. do 30. kolovoza 2019, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Procjena kvalitete spontanih pokreta"

 • "Europska klasifikacija cerebralne paralize – SCPE"

 • "Blago neuromotorno odstupanje (neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu)"

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj akademiji pročitajte ovdje

.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby 2019-2020 09.04.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Carola Wiesbauer, PT,Vojta, NDT Bobath, SIAT, IntraActPlus organizirat će ciklus stručnog usavršavanja Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby.

Praktično stručno usavršavanje ‘Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi‘ namijenjeno je liječnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, psiholozima, logopedima i drugim stručnjacima koji se bave koji se bave djecom u dojenačkoj dobi.
Stručno usavršavanje čine nadograđujući dijelovi, sudjelovanje na prva dva dijela omogućit će polaznicima da upoznaju temelje postupaka kojima se može učinkovito preventivno i terapijski djelovati u radu s djecom dojenačke dobi. Polaznici koji nastave sudjelovanjem na trećem i četvrtom dijelu imat će priliku da razvijaju praktične vještine.

Više informacija:
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
1. Hrvatski Kongres Osteopata 08.04.2019.

U Dubrovniku od 26. do 28. travnja održava se 1. HRVATSKI KONGRES OSTEOPATA S MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM.
Više pogledajte ovdje
Program

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Radionica Feldenkrais® i Anat Baniel(sm) metoda 08.04.2019.

Radionicu prema metodama Feldenkraisa i Anat Baniel organizira Udruga Priroda kretanja već osmi put od 2013. a vode ih certificirane instruktorice Nancy Aberle (Švicarska) i Lynn Bullock Francuska).

Polaznici radionice, i stručnjaci i roditelji, ostavljaju nam vrlo pozitivne povratne informacije o izravnim učincima teorijskog i praktičnog rada kao i o vrijednosti načela ovih dviju metoda koje mogu primjenjivati u radu sa klijentima i s djecom.
Željeli bismo da što veći broj stručnjaka i roditelja bude upoznat, i teorijski i praktično, s ovim pristupom tjelesnom radu i somatskom učenju.

Zahvaljujem Vam na angažmanu i pozivam Vas da nam se pridružite na radionici čiji će se eminarski dio održati u subotu i nedjelju 25 i 26. svibnja.

Program radionice

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji/ SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji 30.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira temeljno stručno usavršavanje:

Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji/ SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Tijekom usavršavanja polaznici će steći znanja o neurološkoj pozadini poremećaja senzorne integracije i učinkovitom pomaganju djeci s teškoćama senzorne integracije.
Polaznici će nakon položenog ispita dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Više informacija
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 26.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft e.V/ Međunarodno Vojta udruženje organiziraju stručno usavršavanje u Vojta dijagnostici za liječnike prema standardima Međunarodnog Vojta udruženja: Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti

Stručno usavršavanje je namijenjeno liječnicima, pedijatrima, neuropedijatrima i fizijatrima odnosno specijalizantima navedenih struka

Više informacija:
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Praktična stručna usavršavanja: Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju i Procjena kvalitete motorike 25.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira praktična usavršavanja:

Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module
i
Procjena kvalitete motorike/Quality FM


Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kineziterapeutima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima i radnim terapeutima, kineziolozima,
kinezioterapeutima, rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa.

Više informacija
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Čestitka povodom novogodišnjih blagdana 31.12.2018.

Svim članovima Akademije želimo radošću Božića obasjanu cijelu 2019. godinu!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Umijeće korištenja senzorne integracije i pasa pomagača u (re)habilitaciji djece i odraslih 01.09.2018.

Centar za rehabilitaciju SILVER i Akademija za razvojnu rehabilitaciju pozivaju Vas na stručnu konferenciju o pozitivnom utjecaju pasa pomagača na život i zdravlje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Umijeće korištenja senzorne integracije i pasa pomagača u (re)habilitaciji djece i odraslih" koja se odvija 27. i 28. studenog 2018. u Zagrebu.

Konferencija je namijenjena svim stručnjacima koji se u svom radu susreću sa djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a koji žele proširiti svoje znanje – specijalistima pedijatrije, psihijatrije i rehabilitacije, medicinskim sestrama, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psiholozima, socijalnim radnicima, terapeutima: fizioterapeutima, radnim terapeutima; odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, pedagozima, studentima, roditeljima, instruktorima i trenerima pasa pomagača te stručnjacima za ponašanje životinja i drugim zainteresiranim osobama.

Prijave polaznika.

Više o konferenciji

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2018 21.05.2018.

Krajem ljeta organiziramo 21. Ljetnu Akademiju 2018. koja će se ove godine po prvi puta organizirati u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

Vrijeme održavanja je od 27. do 31. kolovoza 2018, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Diskinetska cerebralna paraliza"

 • "Potpomognuta komunikacija"

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje

.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Procjena kvalitete spontanih pokreta 09.04.2018.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira teorijski i praktični tečaj: ''Procjena kvalitete spontanih pokreta''.

Teorijski i praktični tečaj „Procjena kvalitete spontanih pokreta” namjenjen je za specijaliste i specijalizante pedijatre, neonatologe, neuropedijatre, fizijatre te fizioterapeute, radne terapeute, edukacijske rehabilitatore i medicinske sestre.

Više informacija:
Procjena kvalitete spontanih pokreta
Prijave

 
objavio/la dr.sc. Goran Krakar, dr.med.
Sretan Uskrs 01.04.2018.

Sretan Uskrs
želi Vam
Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Cerebralno oštećenje vida u djece 18.02.2018.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Edukacijsko rehabilitacijski fakultet organiziraju stručno usavršavanje ''Cerebralno oštećenje vida u djece''.

Stručno usavršavanje namijenjeno je liječnicima: oftalmolozima, neuropedijatrima, pedijatrima, fizijatrima, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima navedenih struka, fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, medicinskim sestrama, psiholozima, logopedima, socijalnim radnicima, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima.

Više informacija:
Cerebralno oštećenje vida u djece
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Čestitka povodom novogodišnjih blagdana 02.01.2018.

Svim članovima Akademije želimo radošću Božića obasjanu cijelu 2018. godinu!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji 2018 18.11.2017.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Centar Slava Raškaj, Nazorova 47, Zagreb organiziraju stručno usavršavanje "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Vojta princip 2018 – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih 18.10.2017.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Vojta princip 2018 – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih.

Usavršavanje će se odvijati u trajanju od 320 sati u razdoblju od godine i pol dana u blokovima od po deset, pet ili dva i po dana (radi se svaki dan i nedjeljom) od 9.00 do 17.00 h.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Svrha stručnog usavršavanja može se ostvariti samo ako znanja i vještine koje na stručnom usavršavanju dobiju, polaznici praktično primjenjuju odnosno uvježbavaju.
Polaznici će naučiti primjenu Vojta principa® i po položenom ispitu dobiti će međunarodno priznate potvrdnice Internationale Vojta Gesellschaft (Međunarodnog Vojta društva).

Usavršavanje će se odvijati na njemačkom jeziku uz prevođenje na hrvatski jezik.

Više informacija:
Vojta princip 2018 – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 2018 18.10.2017.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 2018.

Stručno usavršavanje namijenjeno je isključivo liječnicima specijalistima - pedijatrima, neonatolozima, fizijatrima, ortopedima i liječnicima obiteljske medicine odnosno specijalizantima navedenih struka.

Više informacija:
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 2018
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module i Procjena kvalitete motorike/Quality FM 31.07.2017.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira praktična stručna usavršavanja: "Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module" i "Procjena kvalitete motorike/Quality FM" u Zagrebu od 9. do 11. listopada 2017..

Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kinezioterapeutima koji se bave djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, kineziolozima, kinezioterapeutima i rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa.

Prijave polaznika

Više o tečaju

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Vojta princip 2017 – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih 30.07.2017.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Vojta princip – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih.

Ovim tečajem Akademija zaokružuje dosada održane obavijesne i praktične tečajeve Vojta dijagnostike i Vojta terapije koje organizira od svog utemeljenja.
Prikazat će se najnoviji podaci o učinkovitosti i širini područja primjene Vojta terapije.

Više informacija:
Vojta princip – primjena u ranoj terapiji dojenčadi, rehabilitaciji djece i mladih
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2017 10.04.2017.

Krajem ljeta organiziramo 20. Ljetnu Akademiju 2017. koja će se tradicionalno održati u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 28. kolovoza do 1. rujna 2017, a ovogodišnji tečajevi su: • "Procjena spontanih pokreta (GM- General Movements)"

 • "SCPE klasifikacija cerebralne paralize i standardizacija nalaza MRI mozga u djece s cerebralnom paralizom"

 • "Poremećaji hranjenja u ranoj dječjoj dobi – dijagnostika i mogućnosti terapijskih postupaka"

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje

.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby 15.02.2017.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Carola Wiesbauer, SIAT® trener/instruktor, dipl. fizioterapeut organizirat će po prvi put ciklus stručnog usavršavanja Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby.

Stručno usavršavanje čine nadograđujući dijelovi, sudjelovanje na prva dva dijela omogućit će polaznicima da upoznaju temelje postupaka kojima se može učinkovito preventivno i terapijski djelovati u radu s djecom dojenačke dobi. Polaznici koji nastave sudjelovanjem na trećem i četvrtom dijelu imat će priliku da razvijaju praktične vještine.

Više informacija:
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Poziv na Godišnju skupštinu 14.02.2017.

Dragi članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju!

Raduje nas da smo od utemeljenja Akademije 1997. do danas uspjeli organizirati veliki broj obavijesnih tečajeva i praktičnih stručnih usavršavanja u području rada s djecom s teškoćama.

Pozivamo Vas na proslavu dvadesete obljetnice Akademije koja će se održati u okviru Godišnje skupštine Akademije 24. veljače 2017. u 11.00 sati u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb.

Dnevni red:

 1. Izvješće o radu Akademije u proteklom razdoblju

 2. Financijsko izvješće

 3. Plan rada Akademije za 2017

 4. Razno

Očekujemo Vas s radošću.

Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr.med
predsjednica Akademije

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Sve najbolje povodom nadolazećih blagdana 05.12.2016.

Vedro i veselo vrijeme priprema za Božić želi Vam Vaša Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Spinalni defekti razvoja neuralne cijevi 04.12.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju u suradnji s više specijalista i zdravstvenih ustanova organizira tečaj multidisciplinarnog pristupa dijagnostike i liječenja spinalnih defekta razvoja neuralne cijevi.

Tečaj je namjenjen specijalistima i specijalizantima pedijatrima, neonatolozima, neuropedijatrima, nefrolozima, gastroenterolozima, fizijatrima, neurokirurzima, radiolozima, ortopedima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, defektolozima, medicinskim sestrama te roditeljima.

Nakon prošlogodišnjeg odlično ocijenjenog tečaja, na zahtjev članova Akademije ponavljamo održavanje, uz nadopunu tema i prikaz slučajeva iz prakse.

Više informacija:
Detalji o tečaju
Prijave

 
objavio/la dr.sc. Goran Krakar, dr.med.
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 2016 31.10.2016.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti.

Stručno usavršavanje namijenjeno je isključivo liječnicima specijalistima - pedijatrima, neonatolozima, fizijatrima, ortopedima i liječnicima obiteljske medicine odnosno specijalizantima navedenih struka.

Više informacija:
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih 10.10.2016.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju koji imaju dvije godine iskustva na poslovima rehabilitacije mladih i odraslih (ili su provodili na takvom radu bar 15 radnih sati tjedno u razdoblju od dvije godine).

Više informacija:
Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Infant Motor Profile / Motorički profil dojenčeta 18.09.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira praktični tečaj: "Motorički profil dojenčeta" u Zagrebu 1. i 2. prosinca 2016.

Tečaj Infant Motor Profile/Motorički profil dojenčeta namijenjen je stručnjacima koji se bave djecom s teškoćama razvoja, (pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizioterapeutima, radnim trapeutima, psiholozma, defektolozima).

Prijave polaznika.

Više o tečaju

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji 18.08.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Centar Slava Raškaj, Nazorova 47, Zagreb organiziraju stručno usavršavanje "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 13.11.2016.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Poziv na stručnu konferenciju: Psi pomagači u rehabilitaciji djece i odraslih 07.07.2016.

Centar za rehabilitaciju SILVER i Akademija za razvojnu rehabilitaciju pozivaju Vas na 1. strucčnu konferenciju o pozitivnom utjecaju pasa pomagača na zivot i zdravlje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Psi pomagači u rehabilitaciji djece i odraslih“ koja se odvija 16. i 17. studenog 2016. u Zagrebu.

Prijave polaznika.

Više o konferenciji

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo - moć 'dobrih' slika / prirodna potpora djeci i mladima bez roditelja 03.05.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i MARTE MEO® International te Caritas Zagrebačke nadbiskupije organiziraju obavijesni tečaj: "Marte Meo - moć 'dobrih' slika / prirodna potpora djeci i mladima bez roditelja".

Obavijesni tečaj je namijenjen:
• svima koji se bave djecom bez roditelja (socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, časnim sestrama, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, odgojiteljima, učiteljima, profesorima, pedagozima…)
• udomiteljima i usvojiteljima

Prijave polaznika primaju se do 06.05.2016.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Dojenče senzomotorički razvoj / odstupanja i mogućnosti prevencije i terapije 03.05.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration
Jean Ayres organiziraju stručno usavršavanje: "Dojenče senzomotorički razvoj / odstupanja i mogućnosti prevencije i terapije".

Stručno usavršavanje namijenjeno je liječnicima– specijalistima pedijatrije i pedijatrijske neurologije, neonatologije, psihijatrije i obiteljske medicine, primaljama, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, psiholozima, logopedima, defektolozima, edukacijskim rehabiliatatorima, odgojiteljima, socijalnim radnicima i roditeljima.

Prijave polaznika primaju se do 27.06.2016.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2016 29.03.2016.

Otvorene su prijave za 19. Ljetnu Akademiju 2016. koja će se tradicionalno održati u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 29. kolovoza do 2. rujna 2016, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFCS) "

 • "SCPE klasifikacija cerebralne paralize i standardizacija nalaza MRI mozga u djece s cerebralnom paralizom"

 • "Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju / Challenge Module"

 • "Procjena kvalitete motorike / Quality FM"


 • Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Sretan Usrks 28.03.2016.

Sretan Uskrs
želi Vam
Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Primjena načela senzorne integracije u radu s djecom - tjedan rada s pacijentima 28.03.2016.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju organiziraju napredno praktično stručno usavršavanje Primjena načela senzorne integracije u radu s djecom - tjedan rada s pacijentima

Napredno praktično stručno namijenjeno je radnim terapeutima, psiholozima, rehabilitatorima, socijalnim radnicima kao i roditeljima. Polaznici će praktično utvrđivati postojanje senzorno integracijskih disfunkcija i određivati načine učinkovitog pomaganja djeci kod kojih su izražene. Stručno usavršavanje odvijat će se na engleskom jeziku uz prevođenje na hrvatski. Pripremljeni su prijevodi pismenih materijala po odabiru voditeljice. Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju i GSID® Gesellschaft für Sensorische Integration Jean Ayres® Deutschland und International e.V.

Prijave polaznika primaju se do 03.04.2016.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Humanitarna predstava "Vlaška posla", 4. ožujka 2016.g., u kazalištu Kerempuh - poziv na događanje 03.03.2016.

Poštovani,

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Hit kazalištem i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport organizira dobrotvornu predstavu "Vlaška posla" koja će se održati 4. ožujka 2016.g. (petak) u kazalištu " Kerempu", Ilica 3l , u Zagrebu.

Hit komedija "Vlaška posla" autora Matka Elezovića i redatelja Filipa Povrženića govori o uvijek aktualnom problemu ostavštine koji je posvađao do tada složne članove obitelji.

Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se u svrhu opremanja Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama "Goljak".

Ljubazno Vas molimo da kupnjom ulaznica ( 70 kn) za predstavu podržite ovu dobrotvornu akciju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Godišnja skupština Akademije za razvojnu rehabilitaciju 01.03.2016.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju!

Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu Akademije za razvojnu rehabilitaciju koja će se prema odluci Upravnog odbora održati 9. ožujka 2016. u 16.00 sati u Velikoj predavaonici na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb. sa slijedećim Dnevnim redom:


 1. Izbor Radnog predsjedništva Godišnje skupštine

 2. Izvješće o radu Akademije za razvojnu rehabilitaciju od 1.01.2015. do 31. 12. 2015.

 3. Izvješće o članstvu Akademije

 4. Financijsko izvješće 2015

 5. Prijedlog programa rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju za 2016.

 6. Razno

Očekujemo Vas

Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr.med.

predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Čestitka za blagdane 26.12.2015.

Želimo Vam Sretan Božić i uspješnu Novu 2016 godinu!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Spinalni defekti razvoja neuralne cijevi 15.11.2015.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju u suradnji s više specijalista i zdravstvenih ustanova organizira tečaj multidisciplinarnog pristupa dijagnostike i liječenja spinalnih defekta razvoja neuralne cijevi.

Tečaj je namjenjen specijalistima i specijalizantima pedijatrima, neonatolozima, neuropedijatrima, nefrolozima, gastroenterolozima, fizijatrima, neurokirurzima, radiolozima, ortopedima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, defektolozima, medicinskim sestrama te roditeljima.

Više informacija:
Detalji o tečaju
Prijave

 
objavio/la dr.sc. Goran Krakar, dr.med.
Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih 09.11.2015.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju koji imaju dvije godine iskustva na poslovima rehabilitacije mladih i odraslih (ili su provodili na takvom radu bar 15 radnih sati tjedno u razdoblju od dvije godine).

Više informacija:
Vojta princip - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Poremećaj regulacije u dojenačkoj dobi - dijagnostika i mogućnosti tretmana 09.11.2015.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira obavijesni tečaj Poremećaj regulacije u dojenačkoj dobi - dijagnostika i mogućnosti tretmana.

Stručno usavršavanje je namijenjeno svima stručnjacima se bave malenom djecom, posebice djecom s rizikom teškoća razvoja, liječnicima, terapeutima, medicinskim sestrama, psiholozima, rehabilitatorima, odgojiteljima kao i roditeljima.

Više informacija:
Detalji o tečaju
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Izvanredna skupština Akademije 16.09.2015.

Poštovani članovi Akademije,

Upravni odbor Akademije saziva Izvanrednu skupštinu Akademije.

Dnevni red:

Prihvaćanje Izmjena Statuta Akademije prema novom Zakonu o udrugama.

Izvanredna skupština će se održati u Zagrebu, u Centru Slava Raškaj,
Nazorova 47, dana 22. rujna 2015 u 13.30 h.

Očekujemo Vaš dolazak !

Predsjednica Akademije

Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Vojta princip u teoriji i praksi 16.09.2015.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju obavjesni tečaj Vojta princip u teoriji i praksi.

Obavijesni tečaj namijenjen je svima koji se bave djecom i odraslima sa poremećajima držanja tijela i kretanja, liječnicima, medicinskim sestrama, terapeutima, defektolozima, učiteljima, odgojiteljima kao i članovima njihovih obitelji.

Više informacija:
Vojta princip u teoriji i praksi
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Druga MARTE MEO® međunarodna konferencija u Hrvatskoj 20.07.2015.

MARTE MEO® 'svojim vlastitim snagama' prirodna potpora razvoju je danas standard stručnog ophođenja s ljudima. Marte Meo je općeprihvaćen u svijetu, posebice u radu s osobama s teškoćama.

Na konferenciji će Maria Aarts, koja je razvila Marte Meo prirodnu potporu razvoju, Josje Aarts koja je razvila Marte Meo u školi i Marte Meo supervizori iz Europe i Marte Meo terapeuti i praktičari iz Hrvatske prikazati primjenu u radu s dojenčadi, predškolskom i školskom djecom.

Više o konferenciji.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 20.07.2015.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje: "Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti".

Stručno usavršavanje namijenjeno je isključivo liječnicima specijalistima - pedijatrima, neonatolozima, fizijatrima, ortopedima i liječnicima obiteljske medicine odnosno specijalizantima navedenih struka.
Neurokineziološkom dijagnostikom po Vojti mogu se u prvoj godini života djeteta rano dijagnosticirati centralni poremećaji motoričkog razvoja.
Tijekom stručnog usavršavanja polaznici će upoznati temeljne aspekte normalnog i poremećenog motoričkog razvoja djeteta, posturalne reakcije u normalnom i abnormalnom obliku, neonatalnu refleksologiju kao i indikacije i načela fizioterapijskog tretmana prema Vojti.

Više o stručnom usavršavanju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Radionice za stručnjake, roditelje i djecu s teškoćama u razvoju 05.05.2015.

Poštovani,

bliži se početak radionice za stručnjake, roditelje i djecu s teškoćama u razvoju prema metodama Feldenkrais i Anat Baniel. Podsjećamo Vas da se još uvijek možete prijaviti i tako osigurati svoje mjesto.

9. i 10. svibnja održat će se seminar za roditelje i stručnjake. Instruktorica Nancy Aberle ima više od 30 godina iskustva u radu s djecom i odraslima. Budući da ona dolazi u Hrvatsku jednom godišnje ovo je prilika da učimo od nje. Ona će nas podučavati praktičnim tehnikama i uvjetima učenja kojima se potiče i poboljšava motorička koordinacija i učenje djece s teškoćama u razvoju.
Prolazeći kroz Feldenkrais i Anat Baniel lekcije roditelji i stručnjaci doživljavaju osobno iskustvo učenja tijelom i pokretom. Na taj način oni mogu poboljšati vlastitu koordinaciju pokreta, sposobnost učenja i rješavanja problema što im može pomoći u svakodnevnom životu i radu s djecom.

11. i 12. svibnja praktičari Feldenkrais i Anat Baniel metoda provodit će besplatne lekcije Funkcionalne integracije s djecom i svim zainteresiranim polaznicima.
Svim polaznicima osigurana su četiri individualna sata.
U ova dva dana Nancy će posebnu pozornost posvetiti radu praktičara s djecom i komunikaciji s roditeljima i stručnjacima koji će svi imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o primjeni metoda i načela u odnosu na specifične poteškoće djece i njihovih roditelja.

Molimo Vas da informaciju o ovoj radionici proslijedite svim zainteresiranima.

Detaljnije informacije potražite na: web stranici

Srdačan pozdrav!
Ingrid Kecerin Kasumagić
tel: 01 463 7719, 091 506 9505
www.prirodakretanja.eu

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2015 07.04.2015.

Otvorene su prijave za 18. Ljetnu Akademiju 2015. koja će se tradicionalno održati u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 24. do 28. kolovoza 2014, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Motorički profil dojenčeta"

 • "SCPE klasifikacija cerebralne paralize i standardizacija nalaza MRI mozga u djece s cerebralnom paralizom"

 • "Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFSC)"


 • Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Sretan Usrks 06.04.2015.

Sretan Uskrs
želi Vam
Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Poticaj razvoja primjerenom igrom 16.03.2015.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ organiziraju obavijesni tečaj "Poticaj razvoja primjerenom igrom".

Obavijesni tečaj je namijenjen: stručnjacima u odgoju i obrazovanju - odgojiteljima, učiteljima, profesorima, pedagozima, logopedima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i roditeljima.


Prijava

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo - prirodna potpora djeci i mladima bez roditelja 16.03.2015.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i MARTE MEO® International, Eindhoven organiziraju obavijesni tečaj:
"Marte Meo - prirodna potpora djeci i mladima bez roditelja".

Obavijesni tečaj je namijenjen: stručnjacima koji se bave djecom bez roditelja (socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, odgojiteljima, učiteljima, profesorima, pedagozima…), udomiteljima i usvojiteljima.

Tijekom ovog stručnog usavršavanja polaznici će moći upoznati Mate Meo elemente – elemente podupiruće komunikacije i doživjeti na snimkama Marte Meo način rada s djecom i mladima i što se njime može postići. Pri tome će se razviti sposobnost zamjećivanja i uvida tijekom odvijanja svakodnevnih interakcija. Proširiti će vlastiti pogled i jasno odrediti kako se može ciljano ohrabrivati i podupirati djecu da bi razvila komunikacijske socijalne i emocionalne vještine koje su im neophodne za uspješno suočavanje s okolinom i samima sobom. Marte Meo način gledanja pomoći će im da u praksi ostvare bolju suradnju i time povečaju učinkovitost svog stručnog rada.

Obavijesni tečaj održat će se na njemačkom jeziku uz prevođenje na hrvatski i bit će prijavljen za bodovanje stručnim komorama.

Prijava


 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji - 7 skupina 15.03.2015.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju 7. skupinu stručnog usavršavanja "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 28.06.2015

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo za praktičare 15.03.2015.

Objavljujemo novi ciklus stručnog usavršavanja u primjeni Marte Meo prirodne potpore razvoju za stručnjake koji se bave djecom u odgojnim, obrazovnim, medicinskim i socijalnim ustanovama.

U razdoblju od 31. 03. 2015 do 2. 06. 2015. tijekom sedam radnih dana polaznici će upoznati temeljne Marte Meo informacije i osposobiti se za njihovu praktičnu primjenu. Dobiti će medunarodno priznate potvrdnice za Marte Meo prakticare.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo® Kada? Što? Zašto? u svakodnevnom radu s djecom 27.01.2015.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb organiziraju obavijesni tečaj:
Marte Meo ® za stručnjake u odgoju i obrazovanju
Kada? Što? Zašto? u svakodnevnom radu s djecom

od 26 do 27 veljače.

Marte Meo prirodna potpora razvoju primjenjuje se s velikim uspjehom u radu s djecom, mladima i odraslima. Vrtići i škole pružaju okvir za razvijanje obrazaca ponašanja surađivanja s drugima. Sva djeca imaju višestruke koristi od zajedničkog boravljenja u odgojno obrazovnim ustanovama.

Obavijesni tečaj je namijenjen stručnjacima u odgoju i obrazovanju - odgojiteljima, učiteljima, profesorima, pedagozima, logopedima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i roditeljima.

Prijava i detaljne informacije o tečaju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Godišnja Izborna skupština Akademije za razvojnu rehabilitaciju 08.01.2015.

Pozivamo Vas na Godišnju i Izbornu skupštinu Akademije za razvojnu rehabilitaciju koja će se prema prijedlogu Upravnog odbora održati 15. siječnja 2015. u 16.00 sati u Velikoj predavaonici na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb. sa slijedećim Dnevnim redom:

1. Izbor Radnog predsjedništva Godišnje i Izborne skupštine Akademije za razvojnu rehabilitaciju i izbor Izbornog povjerenstva
2. Izvješće o radu Akademije 2014
3. Financijsko izvješće Akademije za razdoblje 2014
4. Plan rada Akademije za 2015.
5. Razrješenje članova Upravnog i Nadzornog odbora i Stegovnog povjerenstva Akademije za razdoblje od 2011 do 2014
6. Izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora Akademije te Stegovnog povjerenstva za razdoblje 2015-2018
7. Razno

Program rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju u 2015.

Ostvareni program Akademije za razvojnu rehabilitaciju u 2014.

Očekujemo Vas

Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Čestitka za blagdane 24.12.2014.

Želimo Vam Sretan Božić i uspješnu Novu 2015 godinu!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Vojta Koncept 2015-2016 14.10.2014.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručna usavršavanja Vojta koncept:
"primjena u ranoj terapiji dojenčadi i rehabilitaciji djece i mladih" i
"primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih".

Stručna usavršavanje za primjenu razvojne kineziologije kod dojenčadi, djece i mladih i odraslih s poremećajima kretanja po Vojti održavat će se od travnja 2015. do listopada 2016. u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Više informacija o stručnom usavršavanju:
Vojta koncept - primjena u ranoj terapiji dojenčadi i rehabilitaciji djece i mladih
Prijave

Više informacija o stručnom usavršavanju:
Vojta koncept - primjena u rehabilitaciji poremećaja kretanja mladih i odraslih
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Supervizijski tjedan za stručnjake senzorne integracije koji rade u odgoju i obrazovanju djece s teškoćama u razvoju 14.10.2014.

Supervizijski tjedan za stručnjake senzorne integracije koji rade u odgoju i obrazovanju djece s teškoćama u razvoju održavat će se od 24 do 29. studenog u Centru Slava Raškaj, Nazorova 47 u Zagreb.

Pozivaju se stručnjaci senzorne integracije u odgojno obrazovnim ustanovama da se što prije prijave jer je broj polaznika ograničen na 10.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Komunikacija kroz igru 18.09.2014.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira praktično stručno usavršavanje: Komunikacija kroz igru od 20 do 21 listopada u Zagrebu.

Praktično stručno usavršavanje namijenjeno je stručnjacima koji se bave djecom s teškoćama u razvoju – radnim terapeutima, fizioterapeutima, logopedima, rehabilitatorima i odgojiteljima. Njime se nastoji unaprijediti razumijevanje igre i komunikacije i razviti vještina igranja s djecom s teškoćama u razvoju u terapijskom okruženju.

Prijava i detaljne informacije o tečaju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
In memoriam 18.09.2014.

21. kolovoza 2014. zauvijek nas je napustila naša istaknuta članica, suradnica, kolegica i profesorica,

Irena Klaić, prof. vft. Bobath terapeut viši predavač Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu

Irena Klaić, prof., nakon završenog Studija fizioterapije i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta radila je na Studiju fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta i kroz 20 godina aktivnog djelovanja u struci inspirirala brojne generacije fizioterapeuta u području fizioterapije u pedijatriji. Nakon završenih stručnih postdiplomskih edukacija iz Neurorazvojne (NRT) terapije Bobath, Halliwick plivanja za djecu s posebnim potrebama i studijskog boravka u Ljubljani na Institutu za rehabilitaciju, profesorica Klaić osmislila je kolegij Specijalne teme u fizioterapiji I (fizioterapija kod djece sa cerebralnom paralizom i neuromišićnim bolestima) i Specijalne teme u fizioterapiji II (fizioterapija kod djece s autizmom i Down sindromom) koji ulaze u nastavni program visokog obrazovanja za fizioterapeute, ne samo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu nego na svim visokim učilištima koja educiraju fizioterapeute u Hrvatskoj. Svojim predavanjima i vježbama promovirala je neurorazvojnu fizioterapiju među studentima fizioterapije, radne terapije i sestrinstva, te među studentima Specijalističkog studija Rana intervencija u edukacijskoj rehabilitaciji na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Svojim djelovanjem u Upravnom odboru Akademije za razvojnu rehabilitaciju promovirala je cjeloživotno učenje stručnjaka u razvojnoj rehabilitaciji. Nastavak svoje edukacije nastavila je na Doktorskom studiju Prevencijska znanost i studij invaliditeta na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i strastveno se zalagala za inkluzivni pristup fizioterapiji i partnerstvo u rehabilitaciji. Tijekom svog profesionalnog djelovanja profesorica Klaić ostavila je neizbrisiv trag među kolegama u struci, suradnicima na fakultetu i bivšim i sadašnjim studentima.

Napustila nas je prerano izgubivši bitku s teškom bolesti s kojom se nosila najviše koliko je mogla.

Profesorica Irena Klaić je bila u svakom pogledu izuzeta osoba, u struci, vrstan pedagog, odana supruga i majka.

S ljubavlju i poštovajem zauvijek ćemo ju pamtiti!
članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju, kolege i studenti Zdravstvenog veleučilišta

 
objavio/la Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
MARTE MEO® napredno usavršavanje 27.07.2014.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira obavijesni tečaj: MARTE MEO® napredno usavršavanje od 2 do 4 rujna u Novigradu pored Zadra.

MARTE MEO® napredno usavršavanje namijenjeno je Marte Meo terapeutima, Marte Meo praktičarima i onima koji su zainteresirani za dalje usavršavanje u primjeni Marte Meo prirodne potpore razvoju. Predstavljat će se najnoviji Marte Meo projekti i prezentacijski snimci Marte Meo International i supervizirati slučajevi samih polaznika.

Prijava i detaljne informacije o tečaju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Early detection of developmental difficulties - Standardized Tools for Monitoring Child Development 01.06.2014.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Klinikom za dječje bolesti Zagreb te Centrom za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira u srijedu 4.lipnja od 14,00-15,30 sati na Medicinskom fakultetu Zagreb, Šalata 3, dvorana „Čačković“predavanje pod naslovom:

“Early detection of developmental difficulties - Standardized Tools for Monitoring Child Development”

Predavač je Profesor Ilgi Ertem, dr.med., Klinika za pedijatriju-Odjel za socijalnu pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ankari, Turska

Guide for Monitoring Child Development (GMCD) je metoda praćenja razvoja djece s ciljem ranog otkrivanja razvojnih teškoća dobi 0-3 godine, a provodi se kroz intervju s roditeljem/bliskom osobom metodom otvorenih odgovora. GMCD izdvaja djecu, s razvojnim zaostajanjem u svim područjima i tako je prikladan za ranu dijagnostiku kognitivnih, govorno-jezičnih, motoričkih, komunikacijskih, socijalno emocionalnih razvojnih poremećaja (uključujući i poremećaj iz autističkog spektra).

 
objavio/la G.Krakar
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji - 6 skupina 25.05.2014.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju 6. skupinu stručnog usavršavanja "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 05.10.2014.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo - prirodna potpora razvoju 09.05.2014.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Centar za odgoj i obrazovanje ''Rudolf Steiner'' organiziraju obavijesni tečaj: Marte Meo ® prirodna potpora razvoju od 6 do 7 lipnja u Daruvaru.

Marte Meo® potpora razvoju je učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba koje imaju teškoća u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Tečaj služi kao uvod u dalje usavršavanje u Marte Meo metodi.

Marte Meo® komunikacijski program je razvijan kao način za praktično pomaganje roditeljima autistične djece da ostvare uspješan kontakt vremenom je prerastao u praktični program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih te se postupno prihvaća u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu.

Prijava i detaljne informacije o tečaju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Osteopatija – znanost, vještina i filozofija 09.05.2014.

Akademija osteopatije poziva Vas na 1. konferenciju o osteopatiji u Hrvatskoj, koja će se održati 24.05. 2014. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Tema Konferencije je „Osteopatija – znanost, vještina i filozofija“, gdje će osobiti naglasak biti stavljen na tehnike osteopatskog „skeniranja tijela“ koje štede vrijeme procjene i usmjerava kliničku evaluaciju. Na taj način moguće je eliminirati manje potrebne testove i povećati dijagnostičku preciznost.

Više o konferenciji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2014 30.04.2014.

Otvorene su prijave za Ljetnu Akademiju 2014. koja će se tradicionalno održati u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 25. do 30. kolovoza 2014, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Blago neuromotorno odstupanje"

 • "Halliwick terapijsko plivanje"

 • "(SCPE) Europska klasifikacija cerebralne paralize"


 • Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Sretan Uskrs 20.04.2014.

Sretan Uskrs
želi Vam
Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Smetnje učenja 12.04.2014.

Pozivamo vas na obavijesni tečaj: Smetnje učenja namijenjen svima koji se bave djecom koja imaju smetnje učenja posebice odgojiteljima, učiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima kao i roditeljima.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Najnovije terapijske i dijagnostičke smjernice u pedijatriji 26.03.2014.

Mjesta za radionicu trajne edukacije "Smjernice u pedijatrijskoj neurologiji" u okviru serije radionica "Najnovije terapijske i dijagnostičke smjernice u pedijatriji" u organizaciji Klinike za dječje bolesti su popunjena.

Hvala vam na velikom interesu!

 
objavio/la G.Krakar
Najnovije terapijske i dijagnostičke smjernice u pedijatriji 16.03.2014.

Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva, nastavlja s organizacijom serije radionica trajne edukacije pod nazivom „Najnovije terapijske i dijagnostičke smjernice u pedijatriji“.

Slijedeća tema je neuropedijatrijska i održava se u 5.4.2014. (subota) u Velikoj predavaonici Klinike. Za sudjelovanje u radionici kotizacije nema, ali potrebno je prijaviti se za sudjelovanje. Broj mjesta je ograničen.

Detalje o slijedećoj radionici s programom, popisom predavača te podacima za prijavu možete naći u letku ovdje.

 
objavio/la G. Krakar
KAKO FELDENKRAIS POMAŽE DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU? 27.02.2014.

Pozivamo vas na treću radionicu Feldenkrais i Anat Baniel metode u radu s djecom s razvojnim poteškoćama.
Na ovoj radionici pokazat ćemo vam kako fizičar, dr. Moshe Feldenkrais u svojim lekcijama primjenjuje zakone fizike i kako to možemo osjetiti u pokretu.

U prvom dijelu instruktorica Nancy Aberle vodit će vas kroz nove grupne lekcije i praktične tehnike koje će omogućiti profesionalcima i roditeljima da osjete i osvijeste kako je kretanje određeno fizičkim parametrima, te kako naš odnos prema gravitaciji, te orijentacija u prostoru i vremenu utječu na optimalni pokret.
U drugom dijelu, praktičari Feldenkrais i Anat Baniel metoda provodit će besplatne lekcije Funkcionalne integracije.
Nancy će posebnu pozornost posvetiti radu praktičara s djecom i komunikaciji s roditeljima i stručnjacima koji će svi imati priliku postaviti pitanja i razgovarati o primjeni metoda i načela u odnosu na specifične poteškoće djece i njihovih roditelja.
Pozivamo sve zainteresirane, roditelje i stručnjake, Feldenkrais pedagoge, fizioterapeute, kineziterapeute, liječnike, kineziologe, logopede, defektologe, rehabilitetore, posebno roditelje koji su bili i one koji će nam se po prvi put pridružiti na ovoj radionici.

Molimo Vas da nam, ako ste u mogućnosti, omogućite predstavljanje radionice vašim članovima i stručnjacima!
Detaljne informacije o radionici potražite na ovdje ili na www.prirodakretanja.eu

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Godišnja skupština Akademije za razvojnu rehabilitaciju 07.01.2014.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju!

Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu Akademije za razvojnu rehabilitaciju koja će se prema odluci Upravnog odbora održati 22. siječnja 2014. u 16.00 sati u Velikoj predavaonici na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb. sa slijedećim

Dnevnim redom:

1. Izbor Radnog predsjedništva Godišnje skupštine
2. Izvješće o radu Akademije za razvojnu rehabilitaciju od 1.01.2013. do 31. 12. 2013.
3. Financijsko izvješće
4. Izvješće NO
5. Prijedlog programa rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju za 2013.
6. Razno

Očekujemo Vas

Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak
predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la
Čestitka povodm blagdana 24.12.2013.

Uz vesele pripreme za nadolazeće blagdane
najavljujemo program rada Akademije u 2014. godini.

Izvještaj rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju u 2013. godini možete pogledati ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Teškoće hranjenja djece s neurološkim premećajima 23.12.2013.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira tečaj
Teškoće hranjenja djece s neurološkim premećajima:

Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave djecom s neurološkim poremećajim (pedijatrima, neuropedijatrima, gastroenterolozima, fizijatrima i specijalizantima istih struka, fizioterapeutima, radnim terapeutima, medicinskim sestrama, logopedima, rehabilitatorima, odgojiteljima, nutricionistima) i roditeljima.

Više informacija

Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
EACD 2014 09.12.2013.

Slijedeći kongres EACD 2014 (European Academy of Childhood Disability) se organizira u Beču, Austrija, 3.-5. Srpnja 2014.

Radi se o 26. redovnom godišnjem sastanku EACD-a koji tradicionalno okuplja multidisciplinarne stručnjake uključene u skrb djece s neurorazvojnim tegobama.

Kako mjesto održavanja nije daleko od Hrvatske, ispred naše Akademije se nadamo velikom odazivu stručnjaka i iz naše zemlje.

Više o skupu možete naći na web stranici, ili na letku kojeg možete otvoriti ovdje.

 
objavio/la G. Krakar
Vojta Koncept 18.06.2013.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje za primjenu razvojne kineziologije kod dojenčadi, djece i mladih s poremećajima kretanja po Vojti:

"Vojta koncept®" - primjena u ranoj terapiji dojenčadi i rehabilitaciji djece, mladih i odraslih

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Usavršavanje će se odvijati u trajanju od 320 sati u ukupno 40 dana.

Više informacija

Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2013 03.06.2013.

Otvorene su prijave za Ljetnu Akademiju 2013.

Ovogodišnja 16. Ljetna Akademija održati će se tradicionalno u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 26. do 30. kolovoza 2013, a ovogodišnji tečajevi su:

 • "Teškoće hranjenja djece s cerebralnom paralizom"

 • "SCPE klasifikacija cerebralne paralize istandardizacija nalaza MRI mozga u djece s cerebralnom paralizom"

 • "Fizijatrijski problemi djece s cerebralnom paralizom"

 • "Primjena pomagala za djecu/osobe s cerebralnom paralizom"

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Sretan Uskrs 29.03.2013.

Sretan Uskrs želi Vam Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
ADHD sindrom – izazov za sve koji rade s djecom 29.03.2013.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration Jean Ayres organiziraju obavijesni tečaj ADHD sindrom – izazov za sve koji rade s djecom.

Obavijesni tečaj namijenjen je svima koji se bave djecom s ADHD sindromom posebice odgojiteljima, učiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima kao i roditeljima.

Obavijesni tečaj odvijat će se na engleskom jeziku uz prevođenje na hrvatski. Pripremljeni su prijevodi pismenih materijala po odabiru voditeljice.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje ispunite prijavnicu.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo® prirodna potpora razvoju od prvih trenutaka života 20.02.2013.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i MARTE MEO® International, Eindhoven organiziraju obavijesni tečaj Marte Meo® prirodna potpora razvoju od prvih trenutaka života.

Obavijesni tečaj je namijenjen: stručnjacima koji se bave prerano rođenom djecom (liječnicima, medicinskim sestrama, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, članovima stručnih timova pedagoških ustanova odgojiteljima i učiteljima ), roditeljima.

Obavijesni tečaj održat će se na njemačkom jziku uz prevođenje na hrvatski i bit će bodovan od strane stručnih komora.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje ispunite prijavnicu.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Djeca s razvojnim poteškoćama – što je mozgu potrebno da uvede red u nered?! 20.02.2013.

Poštovani,

Udruga Priroda kretanja uskoro u Zagrebu organizira radionicu Feldenkrais i Anat Baniel metode pod nazivom:

Djeca s razvojnim poteškoćama – što je mozgu potrebno da uvede red u nered?!

Radionica je organizirana za stručnjake, ali i za roditelje, jer na pristupačan način otkriva kako primjena ovih metoda može probuditi skrivene mogućnosti djece s razvojnim poteškoćama. Bez obzira na dob i o kojem se stupnju oštećenja radi, moguće je unaprijediti sposobnosti, potencijal i talent svakog djeteta. Zahvaljujući tim novootkrivenim mogućnostima kretanja, mišljenja i osjećanja, njihov razvoj i učenje o sebi i svijetu oko njih može poprimiti sasvim novu dimenziju, podići samopouzdanje i vratiti dostojanstvo!

Sudjelovanjem na radionici i roditelji će imati priliku isprobati i vidjeti kako funkcioniraju ova načela, usmjerena na učenje njihove djece. Uz pomoć stručnjaka učit će kako ih primijeniti u svakodnevnom životu i kako na taj način obogatiti i podići kvalitetu života svojih obitelji.

Na kliničkoj radionici sedam praktičara Feldenkrais i Anat Baniel metode provodit će besplatnu Funkcionalnu integraciju – individualne sate s djecom!

Ova radionica je rijetka prilika za stručnjake, roditelje i djecu s razvojnim poteškoćama ove regije da se upoznaju s pristupima i načinima učenja i vježbanja po Feldenkrais i Anat Baniel metodi koje su svjetski poznate i cijenjene, te se već godinama uspješno primjenjuju u rehabilitaciji, habilitacijskim i različitim sportsko- rekreacijskim granama koje imaju svrhu podizanja funkcionalnih sposobnosti djece i odraslih.

Sastav radionice će biti internacionalan ne samo po instruktorima i stručnjacima koji dolaze iz različitih zemalja već i po sudionicima, roditeljima i djeci.

Detaljne informacije o radionici potražiti ovdje.

 
objavio/la Ingrid Kecerin Kasumagić
Temeljni NRT Bobath tečaj 06.01.2013.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira stručno usavršavanje: "Temeljni NRT Bobath tečaj" od 12. kolovoza 2013. do 17. siječnja 2014. u Specijalnoj bolnici za djecu s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama i u Centru Silver u Zagrebu.

Stručno usavršavanje ''Temeljni Bobath NRT tečaj'' namijenjeno je liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i logopedima koji imaju barem dvije godine iskustva u radu s djecom oboljelom od cerebralne paralize i priliku da s njima rade za vrijeme trajanja usavršavanja.

Tečaj će se odvijati u tri navrata tijekom deset tjedana, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8.30 do 16.00 sati.

- prvi dio od 12.08. do 30.08. 2013.
- drugi dio od 04.11 do 06.12. 2013. i
- treći dio od 06. do 17. 01. 2014.

Polaznici će po položenom ispitu dobiti certifikate priznate od EBTA (European Bobath Tutor Association).

Više informacija

Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Napredni Bobath tečaj- Bobath za dojenčad 06.01.2013.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira stručno usavršavanje: "Napredni Bobath tečaj - Bobath za dojenčad" od 10. lipnja do 21. lipnja 2013. u dnevnom centru za rehabilitaciju djece - Mali dom u Zagrebu.

Stručno usavršavanje je namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i logopedima koji su završili Temeljno NRT Bobath usavršavanje.

Broj polaznika je ograničen na 12. Prednost će imati polaznici koji su završili Temeljni NRT Bobath tečaj na engleskom jeziku.

Polaznici će po položenom ispitu dobiti certifikate priznate od EBTA (European Bobath Tutor Association).

Više informacija

Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Kineziološka dijagnostika dojenčadi po Vojti 03.01.2013.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju stručno usavršavanje u Vojta dijagnostici za liječnike prema standardima Međunarodnog Vojta udruženja:

"Kineziološka dijagnostika dojenčadi po Vojti".

Stručno usavršavanje namijenjeno je isključivo liječnicima specijalistima - pedijatrima, neonatolozima, fizijatrima, ortopedima i liječnicima obiteljske medicine odnosno specijalizantima.

Održavat će se od 12. do 16. ožujka 2013. u dnevnom centru za rehabilitaciju djece "Mali dom".

Više informacija

Prijave


 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Čestitka za blagdane 02.01.2013.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Prva obavijest o 41. simpoziju Hrvatskog društva za dječju neurologiju 07.11.2012.

HRVATSKO DRUŠTVO ZA DJEČJU NEUROLOGIJU HLZ-a i ZAVOD ZA DJEČJU NEUROLOGIJU KLINIKE ZA PEDIJATRIJU KLINIKE ZA DJEČJE BOLESTI ZAGREB organiziraju 41. simpozij HDDN 8. prosinca u hrvatskom liječničkom zboru u Zagrebu.

Glavne teme simpozija su:

 • Cerebralna paraliza

 • Nekontrolirane epilepsije

 • Neuromišićne bolesti

 • Demijelinizirajuće bolesti živčanog sustava

Detaljnije informacije oko prijave, kotizacije i programa može pogledati ovdje.

 
objavio/la T. Gojmerac
Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju 23.10.2012.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Maria Montessori Institut organiziraju stručno usavršavanje: Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju od 12. siječnja 2013 do 24. svibnja 2013 u Centru Slava Raškaj u Zagrebu.

Stručno usavršavanje je namijenjeno odgojiteljima, učiteljima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i drugim stručnjacima koji se bave odgojem djece i rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju.

Voditeljica je Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trenerica 3-6, pedagoginja, predavač na Sveučilištu Uppsala, radi s djecom prema Montessori načelima kao Montessori učiteljica, utemeljila i vodi Maria Montessori Institut.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Vojta princip 23.10.2012.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft organiziraju Vojta princip: "Primjena u ranoj terapiji dojenčadi i rehabilitaciji djece, mladih i odraslih".

Stručno usavršavanje za primjenu razvojne kineziologije kod dojenčadi, djece i mladih s poremećajima kretanja po Vojti održavat će se od veljače 2013. do svibnja 2014. u Klinici za dječje bolesti Zagreb i dnevnom centru za rehabilitaciju djece "Mali dom".

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju, (obvezne dvije godine iskustva na poslovima s djecom ili provođenje na takvom radu bar 15 radnih sati tjedno u razdoblju od dvije godine. Ciljevi tečaja mogu se ostvariti samo ako znanja i vještine koje na tečaju dobiju, budu imali prilike praktično primjenjivati te stoga na stručnom usavršavanju mogu sudjelovati samo oni fizioterapeuti/ liječnici koji će za vrijeme odvijanja tečaja imati priliku da rade s pacijentima.

Više informacija

Prijave 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji - 5 skupina 23.10.2012.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju 5. skupinu stručnog usavršavanja "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 28.04.2013.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Napredno Bobath stručno usavršavanje Analiza pokreta i facilitacijske tehnike 22.06.2012.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira napredno Bobath stručno usavršavanje: Analiza pokreta i facilitacijske tehnike od 27. kolovoza do 1. rujna u Centru za rehabilitaciju MIR, Kaštel Novi.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapuetima koji imaju potvrdnicu da su završili Temeljni tečaj NRT Bobath. Polaznici će po položenom ispitu dobiti potvrdnice koje će biti priznate od strane EBTA (European Bobath Tutor Association) i HKF. Usavršavanje će se odvijati na engleskom jeziku.

Voditelj je Jean-Pierre Maes MSCP - Senior Bobath-NDT Tutor, The Bobath Centre London.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2012 28.05.2012.

Otvorene su prijave za Ljetnu Akademiju 2012. Ovogodišnja 15. Ljetna Akademija održati će se tradicionalno u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 3. do 7. rujna 2012, a ovogodišnji tečajevi su: "Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFSC)" i "Europska klasifikacija cerebralne paralize SCPE".

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Prva Marte Meo međunarodna konferencija u Hrvatskoj 12.04.2012.

Poštovani članovi Akademije, kolegice i kolege, poštovani roditelji!

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na prvu Marte Meo međunarodnu konferenciju u Hrvatskoj koja će stručnoj javnosti i roditeljima prikazati Marte Meo- prirodnu potporu razvoju.
Marte Meo metodu, kojom se temeljeno na ''vlastitim snagama'' potiče razvoj u svakodnevnim interakcijama, razvila je Maria Aarts, savjetnica za odgoj i obrazovanje iz Nizozemske, iz Eindhovena.

Poznavanje elemenata koji podupiru razvoj, određivanje Kad?, Što? i Zašto? naših postupaka u radu s djecom s teškoćama u razvoju danas je neophodno.
Svako dijete ima pravo biti gledano vedrim licem i oslovljavano toplim tonom, ima pravo uvažavanja njegovog nastojanja, te pravo aktivnog djelovanja. I dijete s teškoćama u razvoju ima pravo dobiti u baštinu ''kocku vedrine''.

Prvi obavijesni tečaj koji je Akademija organizirala 1997. upoznao je stručnu javnost u Hrvatskoj sa postojanjem intuitivnih didaktičkih sposobnosti roditelja koje je proučavajući interakcije dojenčadi i roditelja 70-tih godina 20.stoljeća otkrio Prof. Hanuš Papoušek na Max Planck instututu u Münchenu. Danas nakon 15 godina zaokružujemo tadašnje i najnovije znanstvene spoznaje učinkovitom, konkretnom metodom koja je dokazana i priznata u svijetu i koja doprinosi poboljšanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju.
Imamo čast da će nam Marte Meo metodu prikazati osobno gospođa Aarts i Marte Meo supervizori i terapeuti iz Europe. Upoznat ćemo mogućnosti primjene Marte Meo u radu s dojenčadi i predškolskom i školskom djecom.

Marte Meo i u nas postaje komunikacijski standard rada s djecom s teškoćama u razvoju. U Šibeniku, Zadru, Splitu, Kninu, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Čakovcu i Zagrebu imamo Marte Meo praktičare i Marte Meo terapeute koji su educirani na tečajevima Akademije.
Raduje nas što je Šibenik, grad koji je tradicionalno otvoren djeci, prihvatio ulogu domaćina. Očekujemo veliki odaziv sudionika – svih onih koji se bave djecom s tekoćama u razvoju, posebice roditelja.

Vjerujemo da će Vam Prva Marte Meo konferencija u Hrvatskoj donijeti puno korisnih spoznaja i zadovoljstva.

Službene Web stranice

Program konferencije

 
objavio/la Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji - 4 skupina 11.04.2012.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju 4. skupinu stručnog usavršavanja "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 29.09.2012.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Zapisnik godišnje skupštine Akademije 10.04.2012.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju!


Godišnja skupština Akademije za razvojnu rehabilitaciju prema prijedlogu Upravnog odbora održana je 25. siječnja 2012. u 17.00 sati na Klinici za dječje bolesti. sa slijedećim

Dnevnim redom:

1. Izvješće o radu Akademije za razvojnu rehabilitaciju od 1.01.2011. do 31. 12. 2011.
2. Prijedlog program rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju za 2012.
3. Razno

Pročitajte zapisnik godišnje skupštine.

Prof.dr.sc. Vlatka Meješki Bošnjak
predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof.dr.sc. Vlatka Meješki Bošnjak
Sretan Uskrs 08.04.2012.

Sretan Uskrs
želi Vam
Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Čestitka za blagdane 28.12.2011.

Veličina Božića je univerzalna stane u svako srce!

Sve najbolje svim svojim članovima
želi
Akademija za razvojnu rehabilitaciju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Temeljni NRT Bobath tečaj 31.10.2011.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira stručno usavršavanje: "Temeljni NRT Bobath tečaj" od 19. ožujka do 15. lipnja 2012. na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga.

Stručno usavršavanje je namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima i logopedima koji imaju barem dvije godine iskustva u radu s djecom oboljelom od cerebralne paralize i priliku da s njima rade za vrijeme trajanja usavršavanja. Odvijat će se tijekom osam tjedana (od 19. do 30. ožujka, 16. travnja do 4. svibnja i 28. svibnja do 15. lipnja 2012) u vremenu od 9.30 do 17.00 sati na engleskom jeziku. Polaznici će po položenom ispitu dobiti certifikate priznate od EBTA (European Bobath Tutor Association).

Više

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji 21.09.2011.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju stručno usavršavanje: "Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, učiteljima, odgojiteljima, psiholozima, rehabilitatorima, terapeutima, socijalnim radnicima.

Prijave polaznika primaju se do 09.10.2011.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Stručno usavršavanje - Korištenje podloga za govorenje 21.09.2011.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Talking Mats Research and Development Centre, University of Stirling organiziraju stručno usavršavanje: "Korištenje podloga za govorenje (Talking mats)".

Stručno usavršavanje namijenjeno je stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, posebice govornim terapeutima, rehabilitatorima, psiholozima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, odgojiteljima, učiteljima.

Prijave polaznika primaju se do 06.11.2011.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Napredno Bobath stručno usavršavanje - Analiza pokreta i facilitacijske tehnike 17.06.2011.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira stručno usavršavanje: "Napredno Bobath stručno usavršavanje - Analiza pokreta i facilitacijske tehnike" od 29. kolovoza do 3. rujna 2011. u Centaru za rehabilitaciju MIR, Kaštel Novi.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapuetima koji imaju potvrdnicu da su završili Temeljni tečaj NRT Bobath. Polaznici će po položenom ispitu dobiti potvrdnice koje će biti priznate od strane EBTA (European Bobath Tutor Assotiation) i HKF. Usavršavanje će se odvijati na engleskom jeziku uz prevođenje na hrvatski jezik.

Prijave su otvorene. 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Ljetna Akademija 2011 17.06.2011.

Otvorene su prijave za Ljetnu Akademiju 2011. Ovogodišnja 14. Ljetna Akademija održati će se tradicionalno u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na otoku Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 22. do 26. kolovoza 2011, a ovogodišnji tečajevi su: "Procjena grubih motoričkh funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFCS)" i "Potpomognuta (augmentativna i alternativna) komunikacija(AAC)".

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte ili ispunite pristupnicu i postanite novi član Akademije.

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Zapisnik izborne skupštine 12.04.2011.

Zapisnik GODIŠNJE I IZBORNE SKUPŠTINE AKADEMIJE ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU koja je održana 26. siječnja 2011. u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb možete pročitati ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo tečajevi za djelanike centra 10.04.2011.

-Tečaj: Marte Meo prirodna potpora razvoju
održat će se od 11. travnja 2011. od 13.00 do 19.00 sati u Centru Vinko Bek, Kušlanova 59, Zagreb, za djelatnike Centra. Drugi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na na tel: 091 6677643 od 10.00 do 12.00 od pon do pet.

-Tečaj: Marte Meo prirodna potpora razvoju
održat će se 12. i 13. travnja 2011. od 13.00 do 16.00 h u Centru Silver, Štefanovec 34, Zagreb, za djelatnike Centra. Drugi zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na na tel: 091 6677643 od 10.00 do 12.00 od pon do pet.

-Tečaj: Marte Meo prirodna potpora razvoju
održat će se 3. i 4. svibnja 2011. od 17.00 do 20.00 h u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovaćić, Šestićeva 1, Karlovac, u organizaciji Udruge defektologa Karlovačke županije. Zainteresirani neka se jave Udruzi defektologa.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Tjedan Mozga 2011 01.03.2011.

Poštovani,
i ove godine sudjelujemo u inicijativi organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama mozga, kao i popularizaciju neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj jubilarnu 10. godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. (plakat)

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 14. do 20. ožujka 2011. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj.

Ove godine posebno će biti obrađene sljedeće teme:
1.      Mozak i učenje
2.      Neuroekonomija
3.      Novija dostignuća u neuroznanosti

Konačni raspored bit će zaključen do 11. ožujka 2011. godine. Ako ste zainteresirani, možete ga dobiti poštom ili e-mailom (predbilježite se na mozak@hiim.hr i tajnica@hiim.hr ). Raspored i ostale obavijesti biti će dostupni i na adresi www.hiim.hr

 
objavio/la G. Krakar
Poziv na Izbornu i Gogišnju skupštinu 14.01.2011.

Poštovani!

Pozivamo Vas na Godišnju i Izbornu skupštinu Akademije za razvojnu rehabilitaciju koja će se održati 26. siječnja 2011. u 17.00 sati u Velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb prema slijedećem

Dnevnom redu:

1. Izbor Radnog predsjedništva Izborne skupštine Akademije za razvojnu rehabilitaciju
2. Izvješće o radu Akademije u prošlom razdoblju (predsjednica i tajnica Akademije)
3. Financijsko izvješće za prošlo razdoblje (knjigovotkinja Akademije)
4. Plan rada Akademije u 2011. godini
5. Razrješenje članova UO i NO ARR 6. Izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora Akademije za naredno razdoblje

Zahvaljujemo na Vašem odazivu.

 
objavio/la Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak,dr. med
RADIONICA HURT-a: Pristupačno stanovanje- uvod u ergonomsku prilagodbu stambenog prostora 14.01.2011.

Poštovane kolegice i kolege,

želimo Vas obavijestiti da će se 7. i 8. svibnja 2011. godine održati radionica: "Pristupačno stanovanje- uvod u ergonomsku prilagodbu stambenog prostora". Voditeljica radionice je Kate Sheehan, OT, MsC. Radionica će se održati u "Društvu osoba cerebralne i dječje paralize Zagreb", Zahradnikova 12, Zagreb.
Edukacija će biti bodovana od strane Hrvatske komore zdravstvenih radnika.
Više informacija možete pogledati na novim stranicama HURT-a. Kontakt osoba za radionice je Iva Bekić, bacc.therap. occup.

Pristupnica

 
objavio/la G. Krakar
Blagdanska čestitka 27.12.2010.

Svim našim kolegama, suradnicima i polaznicima edukacija želimo sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu 2011. godinu.

 
objavio/la T. Košutić
Intrakranijska ultrasonografija, praktični tečaj u manjim skupinama 20.11.2010.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizira praktični tečaj: "Intrakranijska ultrasonografija" u manjim skupinama (3-4 polaznika).

Polaznici su liječnici specijalisti pedijatri s usmjerenjem u dječjoj neurologiji ili neonatologiji, koji imaju prethodno završen tečaj I kategorije Medicinskog fakulteta "Ultrazvuk u dijagnostici ranog oštećenja mozga" te početno iskustvo praktičnog rada u intrakranijskoj ultrasonografiji novorođenčadi i dojenčadi.

Voditeljica tečaja je Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak.

Tečaj se održava od 22.10.2010 održava na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Neuropedijatrijska poliklinika kontinuirano svaki petak poslijepodne (15- 19h) i subotu (9-19 h). Tečaj će se nastaviti i tijekom 2011.
Kontakt.

 
objavio/la Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr. med.
Obavijesni tečaj: Poremećaj regulacije dojenčeta 25.10.2010.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju obavijestni tečaj "Poremećaj regulacije dojenčeta - diferencijana dijagnostika i terapijske mogućnosti".

Obavijesni tečaj je namijenjen liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, medicinskim sestrama, defektolozima, psiholozima, odgojiteljima i učiteljima koji se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju kao i roditeljima.

Prijave polaznika primaju se do 26.11.2010.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Marte Meo za praktičare 24.09.2010.

Pozivamo vas na tečaj: Marte Meo za praktičare koji će se održavati od studenog 2010. do veljače 2011. godine u dnevnom centru za rehabilitaciju djece Mali Dom u Zagrebu.

Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave odgojem djece (odgojiteljima, učiteljima i članovima stručnih timova pedagoških ustanova) kao i onima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima) i roditeljima.

Prijave su u tijeku.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Napredni Bobath Tečaj 24.09.2010.

Tijekom siječnja 2011. godine Akademija za razvojnu rehabilitaciju u Zagrebu organizira napredni Bobath tečaj - Analiza pokreta i facilitacijske tehnike.

Više o tečaju.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji 31.08.2010.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Gesellschaft für Sensorische Integration (GSID) Jean Ayres organiziraju stručno usavršavanje: "Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji" - SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji.

Stručno usavršavanje je namijenjeno stručnjacima koji se bave odgojem, obrazovanjem i rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju defektolozima, psiholozima, odgojiteljima i učiteljima.
Polaznici će upoznati način primjene spoznaja SI Jean Ayres® u odgojno obrazovnom procesu.

Prijave polaznika primaju se do 7.1.2011.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Temeljno usavršavanje u Vojta terapiji dojenčadi, djece i mladih 15.08.2010.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju i Međunarodno Vojta udruženje (Internationale Vojta Gesellschaft e.V. Wellersbergstr. 60, D-57072 Siegen) organiziraju prvi puta u Hrvatskoj, u Zagrebu, stručno usavršavanje za fizioterapeute i liječnike u Vojta terapiji za rad s dojenčadi, djecom i mladima.

Na usavršavanju očekujemo timove koje čine fizioterapeuti i liječnici koji imaju najmanje dvije godine iskustva u radu s djecom oboljelom od cerebralnih teškoća kretanja kako bi se ostvarili uvjeti za uspješno provođenje Vojta terapije.

Usavršavanje čine A.B,C i D Vojta Kurs i odvijati će se u šest navrata u razdoblju od veljače 2011. do sredine 2012, tijekom 320 sati u ukupno 40 dana. Tijekom usavršavanja polaznici moraju imati priliku raditi s djecom s cerebralnim tekoćama kretanja kako bi ovladali potrebnim vještinama
Polaznici će nakon uspješno završenog usavršavanja dobiti međunarodno priznate potvrdnice Internationale Vojta Gesellschaft, kao i bodove Hrvatske liječničke komore odnosno Hrvatske komore fizioterapeuta.

Naknada za sudjelovanje na stručnom usavršavanju u Vojta terapiji iznost će 26.000,00 kn. Akademija pridražava pravo promjene iznosa naknade ukoliko dođe do promjene tečaja kune obzirom na sudjelovanje stranih predavača.
Molimo Vas da najkasnije do 15. rujna 2010. izvršite prijavu.

Prijave polaznika razmatrat će se na sjednici 1. listopada 2010. Odabrani polaznici bit će obaviješteni do 5 listopada 2010. Prvi obrok naknade - najmanje 30% ukupnog iznosa bit će obvezno uplatiti do 15. listopada 2010. Ukoliko odabrani polaznik koji je uplatio dio naknade odustane od sudjelovanja dužan je pronaći drugog polaznika i dobit će povrat uplate u cijelosti.

 
objavio/la Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr. med.
Ljetna Akademija 2010 19.05.2010.

Otvorene su prijave za Ljetnu Akademiju 2010. Ovogodišnja 13. Ljetna Akademija održati će se tradicionalno u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 23. do 27. kolovoza 2009, a ovogodišnji tečajevi su: "Cerebralna paraliza - složeni neurorazvojni poremećaj" i "Augmentativna i alternativna komunikacija - uvod, demonstracija i praktični rad s djecom".

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte ili ispunite pristupnicu i postanite novi član Akademije.

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr. med.
Senzorna integracija SIAT - procjena i tretman autističnog spektra 18.02.2010.

13. ožujka u dnevnom centru za rehabilitaciju Mali dom Kristiane Kull-Sadacharam, SIAT trener USC održat će obavijesni tečaj na temu: Senzorna integracija SIAT - procjena i tretman autističnog spektra. Više o tečaju pogledajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps
MARTE MEO prirodna potpora razvoju 16.02.2010.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju u veljači i ožujku organizira Marte Meo obavijesne tečajeve u Zagrebu, Zadru i Puli. Obavijesni tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju. Voditeljica tečajeva je Silvija Philipps Reichherzer, Marte Meo terapeut isupervizor. Detalje o tečajevima pogledajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps
Međunarodni temeljni tečaj neurorazvojne terapije Bobath 2010 15.02.2010.

Tijekom veljače i travnja Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama te Hrvatski institut za istraživanje mozga u Zagrebu organiziraiju Međunarodni temeljni tečaj neurorazvojne terapije Bobath. Više o tečaju

 
objavio/la S. Philipps
Čestitka povodom blagdana 30.12.2009.

Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu 2010 godinu želi Vam Akademija za razvojnu rehabilitaciju!

 
objavio/la T. Tomaš
Tjedan ADHD-a 20.9.-27.9.2009 21.06.2009.

Organizacija ADHD-Europe je napravila Proglas o ADHD-u s ciljem dobivanja što više potpisa stručnjaka iz svih zemalja Europe koji se u svom djelovanju bave deficitom pažnje/hiperaktivnim poremećajem. Njihova je namjera započeti distribuirati taj dokument s početkom AD/HD-Awareness Week 2009. (Tjedna ADHD-a) 20.09.2009.

Ovdje se nalazi Proglas o ADHD-u i dokument za potporu koji možete ispuniti te poslati na joanne.norris@adhdeurope.eu što je moguće prije.

U Hrvatskoj će ga obilježiti udruga Buđenje predavanjem Marka Fereka: Hiperaktivni sanjari - osobno iskustvo u Zagrebu i Splitu.

Zagreb
21.rujna 2009. ponedjeljak; 18:00 sati
Klinika za djeeje bolesti Klaićeva

Split
22.rujna 2009. utorak; 18:00 sati
Gradska knjižnica Marko Marulić

Ulaz je slobodan!

Nadamo se da ćete se odazvati ovoj akciji i uključiti svoje kolege koji se susrežu s tom tematikom. Pročitaj više.

 
objavio/la G. Krakar
Senzorička integracija - SI Jean Ayres ® I 07.06.2009.

Pozivamo vas na tečaj: Senzorička integracija - SI Jean Ayres ® I koji će se održati 3. i 4. kolovoza u Specijalnoj bolnica za zaštitu djece s nerorizičnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2 u Zagrebu.

Voditeljica tečaja je Kristiane Kull-Sadacharam, SI trener i voditeljica SIAT®-a iz Münchena.

Upoznavanje najnovijih spoznaja o senzoričkoj integraciji je namijenjeno članovima stručnih timovima odgojno obrazovnih ustanova, pedagozima, psiholozima, defektolozima, učiteljima i odgojiteljima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju.

Prijave su u tijeku.

 
objavio/la S. Philipps
Ljetna Akademija 2009 21.04.2009.

Prijave za Ljetnu Akademiju 2009 su otvorene. Ovogodišnja 12. Ljetna Akademija održati će se tradicionalno u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 24. do 28. kolovoza 2009, a ovogodišnja tema ljetne akademije je: "Razvoj funkcije, dijagnostika i terapijski postupci gornjih ekstremiteta u djece s cerebralnom paralizom".

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte ili ispunite pristupnicu i postanite novi član Akademije.

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj Akademiji pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps
Radionica: Jaslice kao okolina za radosno zajedništvo djece i odraslih 25.02.2009.

Pozivamo vas na radionicu: Jaslice kao okolina za radosno zajedništvo djece i odraslih koja će se održati 14. ožujka u dječjem vrtiću Sopot u Zagreb.
Voditeljica radionice je Agatha Tromp, antropologinja iz Nizozemske.

Radionica je namijenjena stručnjacima koji se bave odgojem djece, posebice do dobi od tri godine, kao i onima koje se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (odgojiteljima, učiteljima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima) i roditeljima.


Prijave su u tijeku.

 
objavio/la S. Philipps
Marte Meo za praktičare 07.10.2008.

Objavljujemo novi ciklus stručnog usavršavanja u primjeni Marte Meo prirodne potpore razvoju za stručnjake koji se bave djecom u odgojnim, obrazovnim, medicinskim i socijalnim ustanovama. U razdoblju od 23. 10. 2008 do 2. 06. 2009. tijekom sest radnih dana polaznici će upoznati temeljne Marte Meo informacije i osposobiti se za njihovu praktičnu primjenu. Dobiti će medunarodno priznate potvrdnice za Marte Meo prakticare.

 
objavio/la S. Philipps
Marte Meo za terapeute 07.10.2008.

Potaknuti velikim zanimanjem domaćih stručnjaka koji su završili usavršavanje za Marte Meo praktičare uspjeli smo sa Marte Meo edukatorima dogovoriti nastavak stručnog usavršavanja u primjeni Marte Meo metode u radu s djecom s teskoćama u razvoju. Usavršavanje će se odvijati tijekom 14 radnih dana u razdoblju od 23. 10 2008. do 3.06. 2009. Polaznici će nakon polozenog ispita dobiti naslov Marte Meo terapeut i medunarodno priznatu Marte Meo potvrdnicu.

 
objavio/la
Izvješće o stručnom usavršavanju: Primjena Montessori načela i pribora u radu s djecom s teškoćama 25.09.2008.

Po uzoru na Njemačku akademiju za razvojnu rehabilitaciju Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizirala je stručno usavršavanje ''Primjena Montessori načela i pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju'' za stručnjake koji se bave djecom s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. U Kinderzenturumu u Münchenu razvija se od 1974. Montessori terapija  kao  terapijski pristup koji primjenjuje Montessori načela i pribor u radu s djecom s teškoćama.

Voditeljica stručnog usavršavanja :
Prof dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med. specijalist neuropedijatar
 
Provoditelji stručnog usavršavanja:

Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trainer
Marja Leena Tyrvainen,  AMI Montessori trainer
Silvija Philipps, AMI Montessori special educator
Doc. Dr. sc. Vlasta Đuranović, dr. med
Suzana Skočilić Kotnik, VFT, Vojta terapeut, prof.
Irena Klaić, VFT, Bobath terapeut , prof.
mr. sc. Blaženka Brozović, logoped

Stručno usavršavanje odvija se uz potporu Zaklade ''Partneri u dobru'' koja ima sjedište u Zagrebu, Trg Nikola Šubića Zrinskog 1.

Zaklada omogućuje da dvadesetoro stručnjaka koji se bave djecom s teškoćama u razvoju  sudjeluje na usavršavanju bez naknade.

Timovi stručnjaka iz Centra za rehabilitciju ''Mir'' u Kaštelima, Centra ''Fortica'' u Kraljevici, ''Doma za osobe s cerebralnom paralizom'' u Puli, Poliklinike ''Zlatni cekin'' u Slavonskom Brodu, Udruge ''Anđeli'' u Splitu, Dnevnog centra za radnu terapiju ''Mala kuća'' i Specijalne bolnice Goljak  iz Zagreba  te zagrebačkih dječjih vrtića 'Grigor Vitez', 'Vrbik' i 'Duga'- koji imaju posebne programe za djecu s teškoćama u razvoju moći će u svom radu primjenjivati Montessori načela i pribor i pomoći poticanju optimalnog razvoja  djece s teškoćama u razvoju koja su uključena u programe rada tih ustanova

Tijekom ožujka i travnja održana su predavanja i vježbe:

15. ožujka 2008. od 10.00 do 18.00
Razvoj djeteta i Montessori načela služenja prirodnog razvoja
(Silvija Philipps, prof. Ami Montessori special educator)

25. do 29. ožujka 2008. od 10.00 do 18.00
Montessori vježbe praktičnog života
(Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trainer)

12. travanj 2008. 10.00 do 18.00
Poremećaji  kretanja i terapijski postupci
(Doc . dr. sc. Vlasta Đuranović,dr. Med; Irena Klaić, Bobath terapeut; Suzana Skočilić- Kotnik, Vojta terapeut)

21. do 25 travanj 2008. od 10.00 do 18.00
Montessori vježbe za poticanja osjetila
(Marja Leena Tyrvainen, AMI Montessori trainer)

Ocjena polaznika na ljestvici školskih ocjena  nakon održanih predavnja i vježbi:

 • Količina novih znanja                4.4
 • Primjenjivost                              4.2
 • Jasnoća izlaganja                        4.8
 • Stručnost predavača                    5.0
 • Organizacija                                4.7
 • Zadovoljstvo                               4.7

Nastavak stručnog usavršavanja predviđen je prema slijedećem programu :

Predavanja
Poremećaji komunikacije i terapijski postupci
25. listopad 2008. od 10.00 do 18.00
15. studenog 2008. od 10.00 do 18.00
(Blaženka Brozović, Tatjana Šušnjar Puljiz)

Montessori vježbe jezika
(Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trainer)
27. do 31. listopada 2008. od 10.00 do 18.00

Predavanja
Poticanje kognitivnog razvoja u Montessori pripremljenoj okolini
(Silvija Philipps)
22. studenog 2008. od 10.00 do 18.00

Montessori vježbe matematike
(Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trainer)
17.do 21 studenog 2008. od 10.00 do 18.00

 
objavio/la S. Philipps
Ljetna Akademija 2008 18.05.2008.

Ovogodišnja 11. Ljetna Akademija održat će se odmah nakon 20.-tog godišnjeg sastanka European Academy of Childhood Disability od 09.06. do 10.06. u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na Korčuli.

Tema Ljetne Akademije je: "Nove spoznaje u terapiji gornjih ekstremiteta djece s cerebralnom paralizom", a voditeljica tečajaRoslyn Boyd PhD., MSc, PT, profesor na Sveučilištu Queensland u Australiji.

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Prijave su u tijeku i traju do 06.06.2008
Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte ili ispunite pristupnicu i postanite novi član Akademije.

 
objavio/la I. Vuković Topčić
17.05.2008.

Pozivamo vas na tečaj: Klinička analiza hoda u djece s cerebralnom paralizom koji će se održavati prije 20.-tog godišnjeg sastanka European Academy of Childhood Disability od 02.06. do 03.06. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave pre i postoperativnim liječenjem cerebralne paralize uključujući i terapiju Botulinum toksinom (ortopedima, neuropedijatrima fizijatrima, te višim fizioterapeutima).

Voditelj je Prof.dr. Henry G. Chambers.

Kotizacija za sudjelovanje na tečaju iznosi 1.000,00 kn. Prijave su u tijeku i traju do 29.05.2008

 
objavio/la D. Lončarević
20-ti Godišnji sastanak European Academy of Childhood Disability 15.04.2008.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju u suradnji s EACD-om organizira 20. godišnji sastanak European Academy of Childhood Disability od 05. do 07. lipnja 2008. u Zagrebu.

Detaljnije informacije možete saznati na službenoj web stranici kongresa:
http://www.eacd2008.com.Izdvajamo:

 
objavio/la G.Krakar
Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju (2/4) 06.04.2008.

Obavještavamo vas da se drugi dio stručnog usavršavanja Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju održava od 21.04. do 26.04.

Predavanja:
"Poremećaji kretanja i terapijski postupci" održavaju se 26.04.,
a vježbe:
"Montessori vježbe za poticanje sposobnosti osjetila" od 21.04. do 25.04.

Prijave se ovdje.

 
objavio/la S. Philipps
Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju 18.02.2008.

Kako nismo uspjeli sakupiti dovoljan broj polaznika za stručno usavršavanje koje bi ispunilo zahtjeve AMI organizacije, jer zainteresirani ne mogu odvojiti toliko vremena tijekom kalendarske godine, prihvatili smo za naše uvijete ostvariviji plan.

Pozivamo sve koji se bave djecom s teškoćama u razvoju, a zainteresiran su za primjenu načela služenja prirodnih potencijala djeteta, individualnog pristupa, slobode izbora, reda i odgovornosti, odnosno Montessori zdravstvene pedagogije i pribora u radu s djecom da nam se pridruže.

U suradnji s Montessori institutom iz Švedske, po uzoru na program Njemačke akademije za razvojnu rehabilitaciju, započinjemo 15. ožujka 2008. stručnim usavršavanjem Primjena Montessori pedagoških načela i Montessori pribora u radu s djecom s teškoćama u razvoju.
Predavači će biti domaći srtučnjaci, a voditeljica Montessori vježbi Ulla Wikefeldt, AMI Montessori trener stručnim usavršavanjem.

 
objavio/la S. Philipps
27.01.2008.

Pozivamo vas na tečaj: Feldenkrais metoda - svjesnost kroz pokret koji će se održavati početkom ožujka (od 08.03 do 09.03) u Zagrebu.

Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave rehabilitacijom i drugima koji žele osvijestiti kretanje i ulogu podloge u razvoju motorike. Polaznici tečaja će upoznati načela Feldenkrais metode izvođenjem niza ugodnih i polaganih sekvenci pokreta i položaja tijela.

Predavač je Hrvoje Marko Vitturi, Feldenkrais pedagog.

Kotizacija za sudjelovanje na tečaju iznosi 1.400,00 kn. Prijave su u tijeku i traju do 28.02.

 
objavio/la I. Vuković Topčić
Marte Meo za praktičare 01.12.2007.

Pozivamo vas na tečaj: Marte Meo za praktičare koji će se održavati tijekom sljedeće godine u dječjem vrtiću Utrina u Zagreb. Tečaj je podijeljen u dva dijela: prvi dio traje od 09. do 11. siječnja, a drugi od 13. do 14. ožujka 2008. Prijave su u tijeku.

 
objavio/la S. Philipps
Prezentacija priručnika "Ispravno postupanje s djetetom - baby handling" 07.09.2007.

Pozivamo Vas na prezentaciju priručnika „Ispravno postupanje s djetetom – baby handling“ koju će naša udruga održati u prostorijama Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama – Goljak, dana 12.9.2007. od 17h. Više o prezentaciji saznajte ovdje.

 
objavio/la D. Lončarević
Radionica "IZRADA UDLAGA" 15.08.2007.

Hrvatska Udruga Radnih Terapeuta (HURT) organizira radionicu „IZRADA UDLAGA: Kongenitalne deformacije, Spasticitet i Reumatoidni artritis“, u Zagrebu od 10.-14. rujna 2007. godine u suradnji sa Zdravstvenim veleučilištem Zagreb. Voditeljica radionica je radni terapeut sa Sveučilišta Orebro, Švedska.

Više o radionici možete naći na web stranici ili na e-mail udruge

 
objavio/la G. Krakar
Sastanak pedijatara Dalmacije u Bolu 15.08.2007.

S velikim Vas zadovoljstvom pozivamo u ime Hrvatskog pedijatrijskog društva – Ogranak Split i Klinike za dječje bolesti KB Split na XXIV. stručni sastanak pedijatara Dalmacije koji će se ove jeseni održati u prelijepom Bolu na otoku Braču. Više o skupu možete pročitati ovdje.

 
objavio/la G. Krakar
Stručni simpozij "Različiti po sposobnostima, jednaki u pravima" 15.08.2007.

Povodom 60 godina rada Centar za rehabilitaciju Zagreb u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom organizira međunarodni stručni simpozij: "Različiti po sposobnostima, jednaki u pravima".
Više o simpoziju možete pronaći na www.crzagreb.hr ili pročitati u brošuri ovdje.

 
objavio/la G. Krakar
Upute za učlanjenje i produženje EACD članarine 02.07.2007.

Kako bismo vam olakšali postupak učlanjenja u European Academy of Childhood Disability izdali smo Upute za učlanjenje i plaćanje članarine u EACD-u.

Ukoliko imate kakvih dodatnih pitanja ili problema prilikom registracije slobodno nas kontaktirajte.

 
objavio/la G. Krakar
Ljetna Akademija 2007 09.06.2007.

Prijave za Ljetnu Akademiju 2007 su otvorene. Ovogodišnja jubilarna 10. Ljetna Akademija održati će se u Specijalnoj bolnici "KALOS" u Veloj Luci na Korčuli.

Vrijeme održavanja je od 20. do 24. kolovoza 2007., a ovogodišnji tečajevi su: "Intervencija kod djece s motornim odstupanjima", "Raspoloživi period za rehabilitaciju djece – prikaz bolesnika" i "Mjerenje grubih motoričkih funkcija (GMFM) i sustav njihove klasifikacije (GMFCS) - važna metoda procjene u rehabilitaciji djece s cerebralnom paralizom".

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte ili ispunite pristupnicu i postanite novi član Akademije.

Više o tečajevima ovogodišnje Ljetne Akademije pročitajte ovdje.

 
objavio/la T. Košutić
Temelji kineziološke dijagnostike u dojenačkoj dobi i Münchenska funkcionalna razvojna dijagnostika 07.05.2007.

Pozivamo vas na tečeve Temelji kineziološke dijagnostike u dojenačkoj dobi i Münchenska funkcionalna razvojna dijagnostika koji će se održavati u Zadru 28. i 29. svibnja. Prijave su u tijeku.

 
objavio/la G. Krakar
Marte Meo - "vlastitim snagama" 16.04.2007.

Pozivamo vas na tečaj Marte Meo - vlastitim snagama koji će se održavati u Zagrebu od 11. do 13. svibnja. Prijave su u tijeku.

 
objavio/la G. Krakar
Znanstveni simpozij ADVANCES IN PEDIATRIC REHABILITATION 02.02.2007.

Povodom 10. objetnice rada Akademije za razvojnu rehabilitaciju pozivamo vas na otvoreni znanstveni simpozij: ADVANCES IN PEDIATRIC REHABILITATION koji će se održati 10. ožujka na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

 
objavio/la T. Košutić
Plan Akademije za 2007. godinu. 30.01.2007.

Poštovani/a!

Pozivamo vas na znanstveni simpozij – Advances in Pediatric Rehabilitation koji će se održati na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga 10. ožujka 2007.

Akademija će u suradnji sa Odjelom za pedijatriju Opće bolnice u Zadru održati od 28. do 29 . svibnja 2007. tečaj Münchenske funkcionalne razvojne dijagnostike.

Obavještavamo vas da će se Ljetna akademija 2007. održavati ove godine ranije nego je bilo uobičajeno - s početkom 20. kolovoza 2007. godine.

Planirano je održavanje Prvog međunarodnog tečaja Montessori zdravstvene pedagogije u Hrvatskoj na kojem će Montessi načela i primjenu didaktičkog pribora podučavati gospođa Ulla Wickefeldt (Švedska) licencirani AMI Montessori trener.
Polaznici će steči međunarodno priznatu AMI Montressori diplomu 3-6 i biti osposobljeni za rad u integrativnim skupinama – koje čine zdrava djeca i djeca s teškoćama u razvoju, odnosno za primjenu Montessori načela u individualnom ili grupnom terapijskom radu s djecom s teškoćama u razvoju. Tečaj će se održavati od listopada 2007. do kolovoza 2009. godine – u blokovima 5, 4, 4 i 5 tjedana od ponedjeljka do subote. Tečaj je namijenjen defektolozima, psiholozima, pedagozima, radnim terapeutima i odgojiteljima. Broj polaznika bit će ograničen na 20.

Programi svih planiranih tečajeva u 2007. i prijavnice bit će pravodobno objavljeni na našim web stranicama.

Pozivamo Vas da uplatite godišnju članarinu i očekujemo daljnju uspješnu suradnju.

Za Akademiju za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr. med.
Sretan Božić i Nova 2007! 25.12.2006.

Blagoslovljen i čestit Božić te puno uspjeha u Novoj 2007 želi Vam Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju.

 
objavio/la T. Košutić
Pomocija knjige HIPERAKTIVNI SANJARI 30.11.2006.

"BUDENJE" Udruga za razumijevanje ADHD-a, Zagreb, poziva Vas na promociju knjige HIPERAKTIVNI SANJARI Drugaciji, losiji, bolji: Osvrt na ADHD - deficit paznje/hiperaktivni poremecaj autora MARKA FEREKA.

Promocija ce se odrzati 6. prosinca 2006. u 18 i 30 sati u Staroj gradskoj vijecnici, Ulica sv. Cirila i Metoda 5/1, Gornji grad, Zagreb. Takoder Vas pozivamo da se nakon promocije pridruzite zajednickom druzenju uz domjenak.

Sve informacije o knjizi mozete naci na web stranici ili
putem telefona 098/997 8915.

 
objavio/la G. Krakar
Predavanje: "Suvremeni pristup cerebralnoj paralizi" 26.11.2006.

Dana 29.11.2006. od 18-20h u velikoj predavaonici Klinike za dječje bolesti Zagreb, Udruga OKO u suradnji s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju, svečano i radno obilježava međunarodni dan invalida i pet godina aktivnog djelovanja udruge.
Tom prilikom će se održati predavanje za roditelje i stručnjake na temu "Suvremeni pristup cerebralnoj paralizi".

Gosti predvači su:
prof. dr sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, neuropedijatar,
Zorana Klarić, vft Bobath terapeut,
Ivana Vuković-Topčić, vft, Vojta terapeut,
dr Nena Striber, djelji oftalmolog,
Prim dr sc. Ljiljana Popović Miočinović, spec. dječje neurologije

Više na web stranici udruge OKO. Pogledajte plakat predavanja.

 
objavio/la G. Krakar
Održan Međunarodni tečaj "Baby" neurorazvojne terapije - (NRT) Bobath 23.11.2006.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju organizirala je u suradnji s Hrvatskim Institutom za istraživanje mozga i Specijalnom bolnicom Goljak od 25.9. – 11.10.2006. Međunarodni tečaj "Baby" neurorazvojne terapije - (NRT) Bobath, a namijenjen liječnicina fizijatrima i višim fizioterapeutima s usmjerenjem u razvojnoj neurologiji. Pogledajte fotografije s tečaja.

 
objavio/la G. Krakar
Bodovanje tečajeva Ljetne Akademije 05.08.2006.

Bodovani tečajevi Ljetne Akademije 2006 od Hrvatske liječničke komore. Tečaj „Blago neuromotorno odstupanje“ donosi 10 bodova, tečaj „Funkcija šake kod djece s cerebralnom paralizom i pridruženim poremećajima“ donosi 8 bodova, a tečaj „Alternativna komunikacija“ donosi 8 bodova.

 
objavio/la G. Krakar
Ljetna Akademija 2006 20.06.2006.

Otvorena je prijava za Ljetnu Akademiju 2006, koja će se i ove godine tradicionalno održati u Specijalnoj bolnici "KALOS", Vela Luka. Vrijeme održavanja je 4.-8. rujan 2006., a ovogodišnji tečajevi su: "Blago neuromotorno odstupanje", „Funkcija šake kod djece s cerebralnom paralizom i pridruženim poremećajima" i "Alternativna komunikacija".

Za sve članove Akademije, kotizacija je smanjena. Ako ne znate svoj članski broj slobodno nas kontaktirajte na akademija@kdb.hr ili na 01/4600134.

Više o tečajevima ovogodišnje Ljetne Akademije pročitajte ovdje.

 
objavio/la G.Krakar
Istraživanja u edukacijsko-rehabilitacijskim znanostima 07.06.2006.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Međunarodnim društvom za ranu intervenciju i Europskim udruženjem logopedskih društava organiziraju 7. međunarodni znanstveni skup „Istraživanja u edukacijsko-rehabilitacijskim znanostima“. Organizatori vas pozivaju da se pridružite znanstvenom dijalogu između stručnjaka iz zemlje i svijeta o novim i izazovnim temama edukacijke rehabilitacije, u Zagrebu, od 14. do 16. lipnja 2007. godine.

Više informacija na web stranici
Službeni Plakat

 
objavio/la G. Krakar
6th International Congress on Cerebral Palsy - New Advances in Treatment of Cerebral Palsy 17.03.2006.

Cerebral palsy is a leading motor problem in childhood and predicted to grow in many countries. It is the major disability world-wide. Advances in medical and surgical management are accelerating at a rapid pace. The only one "best" treatment for all problems of people with cerebral palsy does not exist, but there is no doubt that if we start to treat a problem early on, we will achieve better results. So, the image of our congress venue Bled with a lake and an island in the middle of, is not only a sight by which this pearl in Julian Alps is known to nearly the entire world, but also a name we can use as a symbol of what we should have in our mind all the time: Better Learning Early Detection.

Official web site
Poster

 
objavio/la G. Krakar
Dan Hrvatskog instituta za istraživanje mozga 13.03.2006.

Cast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da u Tjednu mozga od 13. do 19. ožujka 2006. godine nazocite radnom obilježavanju Dana Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu.

Ovdje možete naci raspored radionica i predavanja za ponedjeljak, 13. ožujka i srijedu, 15. ožujka koj ce se održati u dvorani Cackovic Medicinskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu.

 
objavio/la G. Krakar
Peti tjedan mozga u Hrvatskoj 13.03.2006.

Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost po peti put i u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, od 13. do 19. ožujka 2006. godine. U organizaciji se pridružuju Medicinski fakulteti u Splitu, Osijeku i Rijeci i povjerenici Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveucilišnim središtima. Istodobno se ocekuju aktivnosti u sveucilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u mnogim drugim gradovima Hrvatske. Mi smo se vec ukljucili u medunarodnu bitku za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i ocuvanje njegovog zdravlja. Ukljucite se i vi!

Više o tjednu mozga možete saznati na:

plakat
službene stranice

 
objavio/la G. Krakar
Produžena prijava za napredni dio tecaja Spontana motorika u procjeni funkcije i poremecaja SŽS 13.03.2006.

Zbog izuzetno velikog interesa za napredni dio tecaja Spontana motorika u procjeni funkcije i poremecaja SŽS povecan je broj polaznika te je prijava za napredni tecaj ponovo otvorena. Trajat ce najkasnije do 17. ožujka ili do popunjavanja mjesta. Nakon zatvaranja prijave tecaja putem interneta ili isteka predvidenog roka nije moguce prijaviti se na tecaj niti faksom niti poštom.

 
objavio/la G. Krakar
Tečaj: Spontana motorika u procjeni funkcije i poremećaja SŽS 26.01.2006.

U organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju od 30.03. do 01.04.2006 na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga održavat će se tečaj Spontana motorika u procjeni funkcije i poremećaja SŽS. Prijave za tečaj otvorene su na Web-u do 17.03. (članovi akademije se prijavljuju na tečaj putem članskih Web stranica).

 
objavio/la T. Košutić
Tečaj NRT Bobath za liječnike u prosincu 25.11.2005.

Od 12. do 16. prosinca 2005 u Zagrebu u organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju održat će se tečaj neurorazvojne terapije (NRT Bobath).
Tečaj je namijenjen samo liječnicima i broj sudionika je ograničen (neće biti prijave putem Web stranice) pa vam molimo da nas kontaktirate putem telefona ili na e-mail..

 
objavio/la T. Košutić
Fotografije s Ljetne Akademije 2005 24.11.2005.

Nakon ovogodišnje Ljetne Akademije održane tradicionalno u Veloj Luci od 27. kolovoza do 02. rujna prikupili smo fotografije i obradili evaluacije tečaja koje možete pogledati ovdje.

 
objavio/la T. Košutić
Nove Web stranice 23.11.2005.

Kao što primjetili pred vama su nove Web stranice Akademije za razvojnu rehabilitaciju.
Slobodno proučite i zadnji kutak i javite nam vaše mišljenje (kontakt).
Obnovljena je foto galerija, a uz detaljne informacije o tečajevima održanim ove godine možete pogledati i grafove evaluacija.
Pomognite nam pomoći da što bolje orijentiramo sadržaj na našim novim Web stranicama i ispunite trenutnu anketu.

Ugodno surfanje,
pozdrav od Webmastera!

 
objavio/la T. Košutić
novosti događanja anketa arhiva vijesti