novosti događanja anketa arhiva vijesti
Dobrodošli, danas je utorak 7. Srpanj 2020.
Novosti
Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) 03.06.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU organizira stručno usavršavanje: ”Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM)”.

Edukacija je namijenjena liječnicima pedijatrima i fizijatrima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, kineziolozima, kineziterapeutima i ostalim stručnjacima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s klasifikacijom CP.

Više o usavršavanju pročitajte ovdje.


Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Online predavanje "Obitelji usmjerena skrb za djecu s razvojnim teškoćama" 12.05.2020.

Poštovani članovi Akademije za razvojnu rehabilitaciju,

Nastojimo se prilagoditi nastaloj epidemiološkoj situaciji koja nam zasada onemogućuje održavanje planiranih tečajeva. Stoga ćemo organizirati online edukacije koristeći platformu Zoom.
Izuzetna nam je čast pozvati Vas na predavanje koje će 18. svibnja u 17 sati stručnjaci iz CanChild organizirati za članove Akademije na temu:

'Family-centred service for children with developmental disabilities'.

"Obitelji usmjerena skrb za djecu s razvojnim teškoćama"

Predavači su:

  • Profesor, dr.sc. Peter Rosenbaum, profesor pedijatrije na McMaster sveučilištu, Hamilton, Canada

  • Monika Novak Pavlić, prof, edukacijski rehabilitator, prvostupnica fizioterapije, doktoradnica na McMaster sveučilištu pod mentorstvom Prof. Petera Rosenbauma.

Predviđeno trajanje predavanja, uključujući i raspravu je 120 min.

Zainteresirani se mogu javiti tajnici Akademije za razvojnu rehabilitaciju Silviji Philipps Reichherzer na broj 091/ 6677-643, dnevno od 10.00-14.00 ili putem e-maila: sreichherzer@gmail.com.

Prije predavanja prijavljeni članovi će dobiti na e-mail poveznicu na kojoj će pratiti predavanja preko platforme zoom. Također ćete dobiti i upute o prijavi na platformu zoom, ukolko niste do sada koristili.
Predavanje će biti bodovano od nadležnih stručnih komora.

Kotizacije nema.

Zahvaljujemo na Vašem interesu, pratite naše daljnje edukacije na našoj web stranici.

Srdačno,
Prof. dr. sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Otkazano i stručno usavršavanje ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu'' 13.03.2020.

Poštovani zainteresirani za sudjelovanje na stručnom usavršavanju ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Tuwenu"!

Po preporuci Stožera za civilnu zaštitu otkazana su održavanja svih skupova tijekom ožujka u Hrvatskom institutu za istraživanja mozga. Time je otkazano i stručno usavršavanje ''Blago neuromotorno odstupanje / neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu''. Novi termin održavanja stručnog usavršavanja bit će određen u skladu sa epidemiološkom situacijom i objavljen na web stranici Akademije

U očekivanju dalje suradnje.
Prof. dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr.med.
predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

 
objavio/la Prof. dr sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med.
Blago neuromotorno odstupanje neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu 04.03.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i Hrvatski institut za istraživanja mozga organiziraju stručno usavršavanje: ”Blago neuromotorno odstupanje (neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu)”.

Usavršavanje je namijenjeno liječnicima, posebno subspecijalistima pedijatrijske neurologije, specijalistima neurologije i pedijatrije, specijalistima medicinske rehabilitacije i obiteljske medicine te specijalizantima, kao i medicinskim sestrama i drugim stručnjacima u području zdravstva i odgoja i obrazovanja koji se bave djecom.

Više informacija pročitajte ovdje.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Demijelinizacijske bolesti u dječjoj dobi 01.02.2020.

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU i Klinika za dječje bolesti Zagreb organiziraju stručno usavršavanje "Demijelinizacijske bolesti u dječjoj dobi".

Cilj stručnog usavršavanja je senzibiliziranje stručnjaka različitih područja za ovu skupinu bolesti čija je incidencija u stalnom porastu, a u svrhu što cjelovitije skrbi o bolesnicima koji se sve češće prezentiraju u dječjoj dobi.
Stručno usavršavanje namijenjeno je liječnicima, specijalistima neurologije i pedijatrije i subspecijalistima pedijatrijske neurologije, oftalmolozima, specijalistima fizikalne medicine i rehabilitacije, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima kao i medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima i drugim stručnjacima u zdravstvu i odgoju i obrazovanju koji se bave djecom oboljelom od demijelinizacijskih bolesti.

Više informacija

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Temeljno stručno usavršavanje primjene Vojta načela u terapiji djece i mladih 15.01.2020.

Stručno usavršavanje je namijenjeno fizioterapeutima i liječnicima, članovima Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Obvezno je da imaju dvije godine iskustva na poslovima rehabilitacije djece i mladih ili da su provodili na takvom radu bar 15 radnih sati tjedno u razdoblju od dvije godine.

Ciljevi stručnog usavršavanja mogu se ostvariti samo ako znanja i vještine koje dobiju praktično primjenjuju, te stoga na stručnom usavršavanju mogu sudjelovati samo oni fizioterapeuti/ liječnici koji će za vrijeme odvijanja tečaja imati priliku da rade s pacijentima.

Polaznici će naučiti primjenu Vojta načela® i po položenom ispitu dobiti međunarodno priznate potvrdnice Internationale Vojta Gesellschaft (Međunarodnog Vojta udruženja). Usavršavanje će se odvijati na njemačkom jeziku uz prevođenje na hrvatski jezik.

Više informacija

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Događanja
novosti događanja anketa arhiva vijesti