novosti događanja anketa arhiva vijesti
Dobrodošli, danas je utorak 18. Lipanj 2019.
Novosti
22. Ljetna akademija 2019 03.06.2019.

Krajem kolovoza organiziramo 22. Ljetnu akademiju 2019. koja će se ove godine po drugi puta organizirati u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.


Vrijeme održavanja je od 26. do 30. kolovoza 2019, a ovogodišnji tečajevi su:

  • "Procjena kvalitete spontanih pokreta"

  • "Europska klasifikacija cerebralne paralize – SCPE"

  • "Blago neuromotorno odstupanje (neurološki pregledi po Hempelovoj i Touwenu)"

Više o ovogodišnjoj Ljetnoj akademiji pročitajte ovdje

.

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby 2019-2020 09.04.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Carola Wiesbauer, PT,Vojta, NDT Bobath, SIAT, IntraActPlus organizirat će ciklus stručnog usavršavanja Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby.

Praktično stručno usavršavanje ‘Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi‘ namijenjeno je liječnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, psiholozima, logopedima i drugim stručnjacima koji se bave koji se bave djecom u dojenačkoj dobi.
Stručno usavršavanje čine nadograđujući dijelovi, sudjelovanje na prva dva dijela omogućit će polaznicima da upoznaju temelje postupaka kojima se može učinkovito preventivno i terapijski djelovati u radu s djecom dojenačke dobi. Polaznici koji nastave sudjelovanjem na trećem i četvrtom dijelu imat će priliku da razvijaju praktične vještine.

Više informacija:
Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi - SI Baby
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
1. Hrvatski Kongres Osteopata 08.04.2019.

U Dubrovniku od 26. do 28. travnja održava se 1. HRVATSKI KONGRES OSTEOPATA S MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM.
Više pogledajte ovdje
Program

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Radionica Feldenkrais® i Anat Baniel(sm) metoda 08.04.2019.

Radionicu prema metodama Feldenkraisa i Anat Baniel organizira Udruga Priroda kretanja već osmi put od 2013. a vode ih certificirane instruktorice Nancy Aberle (Švicarska) i Lynn Bullock Francuska).

Polaznici radionice, i stručnjaci i roditelji, ostavljaju nam vrlo pozitivne povratne informacije o izravnim učincima teorijskog i praktičnog rada kao i o vrijednosti načela ovih dviju metoda koje mogu primjenjivati u radu sa klijentima i s djecom.
Željeli bismo da što veći broj stručnjaka i roditelja bude upoznat, i teorijski i praktično, s ovim pristupom tjelesnom radu i somatskom učenju.

Zahvaljujem Vam na angažmanu i pozivam Vas da nam se pridružite na radionici čiji će se eminarski dio održati u subotu i nedjelju 25 i 26. svibnja.

Program radionice

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji/ SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji 30.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira temeljno stručno usavršavanje:

Senzorna integracija prema Ayres ® u pedagogiji/ SIAT® za odgojno obrazovne stručnjake u razvojnoj rehabilitaciji

Stručno usavršavanje namijenjeno je odgojno obrazovnim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Tijekom usavršavanja polaznici će steći znanja o neurološkoj pozadini poremećaja senzorne integracije i učinkovitom pomaganju djeci s teškoćama senzorne integracije.
Polaznici će nakon položenog ispita dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

Više informacija
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti 26.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju i Internationale Vojta Gesellschaft e.V/ Međunarodno Vojta udruženje organiziraju stručno usavršavanje u Vojta dijagnostici za liječnike prema standardima Međunarodnog Vojta udruženja: Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti

Stručno usavršavanje je namijenjeno liječnicima, pedijatrima, neuropedijatrima i fizijatrima odnosno specijalizantima navedenih struka

Više informacija:
Kineziološka dijagnostika dojenčadi prema Vojti
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Praktična stručna usavršavanja: Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju i Procjena kvalitete motorike 25.01.2019.

Akademija za Razvojnu Rehabilitaciju organizira praktična usavršavanja:

Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module
i
Procjena kvalitete motorike/Quality FM


Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kineziterapeutima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima i radnim terapeutima, kineziolozima,
kinezioterapeutima, rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa.

Više informacija
Prijave

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Čestitka povodom novogodišnjih blagdana 31.12.2018.

Svim članovima Akademije želimo radošću Božića obasjanu cijelu 2019. godinu!

 
objavio/la S. Philipps Reichherzer
Događanja
novosti događanja anketa arhiva vijesti