Druga MARTE MEO® međunarodna konferencija u Hrvatskoj 1

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU
i
MARTE MEO® International, Eindhoven
Vrijeme održavanja:
01.09.2015. – 02.09.2015.
Mjesto održavanja:
Multimedijalna dvorana Sveučilišta u Zadru, F. Tuđmana b.b., Zadar

Tečajevi:

01.09.15
Marte Meo u školi
Josje Aarts (Nizozemska)
Hildegard Rausch (Njemačka)
Marian Schneider (Švicarska)
Annette Schoeneck (Njemačka)

02.09.15
Marte Meo u ranoj intervenciji
Maria Aarts (Nizozemska)
Heike Bösche (Njemačka)

MARTE MEO® ‘svojim vlastitim snagama’ prirodna potpora razvoju je danas standard stručnog ophođenja s ljudima. Marte Meo je općeprihvaćen u svijetu, posebice u radu s osobama s teškoćama.

Maria Aarts je promatranjem svakodnevnih interakcija razabrala elemente ponašanja odraslih kojima se podupire razvoj djece, kojima se razvoj potiče, a ne nadomješćuje.

Djeca od najranije dobi pokazuju da žele neovisnost i samostalnost. U želji da djeci olakšamo, s najboljim namjerama, često činimo umjesto njih.

Marte Meo se s uspjehom primjenjuje u radu s djecom od najranije dobi, već i na bolničkim odjelima pojačane skrbi za prerano rođenu djecu, u vrtićima i školama.

Na konferenciji će Maria Aarts, koja je razvila Marte Meo prirodnu potporu razvoju, Josje Aarts koja je razvila Marte Meo u školi i Marte Meo supervizori iz Europe i Marte Meo terapeuti i praktičari iz Hrvatske prikazati primjenu u radu s dojenčadi, predškolskom i školskom djecom.

Pomoći će nam da osvijestimo i prihvatimo da je najbolja potpora razvoju omogućavanje da djeca počnu koristiti vlastite snage.

2015 marte meo program