Ljetna Akademija 2011 – Potpomognuta (augmentativna i alternativna) komunikacija (AAC)

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS, Vela Luka
Vrijeme održavanja:
22.08.2011. – 26.08.2011.
Mjesto održavanja:
Vela Luka, Korčula

Tečajevi:

22.08. – 23.08.11
Procjena grubih motoričkh funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFCS)
Prof. dr.sc. Eva Brogren Carlberg, PT
Dr.sc. Kristina Löwing, PT

24.08. – 25.08.11
Potpomognuta (augmentativna i alternativna) komunikacija(AAC)
Dr.sc. Ulrika Ferm, ST
Dr.sc. Gunilla Thunberg, ST

Tečaj ”Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM) i klasifikacijski sustav (GMFSC)” omogućit će polaznicima (fizijatrima i fizioterapeutima) dobivanje certifikata o stjecanju praktične vještine objektivne procjene grubih motoričkih funkcija. Tako će moći evaluirati svoje terapijske postupke metodom koja se danas primjenjuje svugdje u svijetu.

Broj polaznika ograničen je na 20. Prednost će imati polaznici koji su sudjelovali na dosadašnjim obavijesnim tečajevma GMFM Ljetne akademije. Zainteresirani se trebaju javiti tajnici Akademije na broj 091/667-7643 zbog uputa za rad i materijala.

Radionica ”Potpomognuta komunikacija (AAC)” namijenjena je stručnjacima koji se bave posebice djecom oboljelom od cerebralne paralize, odnosno djecom s poremećajima autističnog spektra (pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim trapeutima, učiteljima, odgojiteljima, medicinskim sestrama) i roditeljima.

Ljetna akademija bit će bodovana od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore fizioterapeuta.

Voditeljice:
Prof. Eva Brogren Carlberg, PT, PhD, izvanredni profesor, fizioterapeut u Jedinici za neuropedijatrijska istraživanja Karolinska instituta Dječje bolnice Astrid Lindgren u Stockholmu.
Dr.sc. Kristna Löwing, PT, PhD, fizoterapeut, bavi se analizom kretanja u odjelu za laboratorijska istraživanja Karolinska instituta Dječje bolnice Astrid Lindgren u Stockholmu..
Dr.sc.Ulrika Ferm, ST, PhD, logoped, bavi se ranom intervencijom u DART – Centru za augmentativnu and alternativnu komunikaciju (AAC) i asistivne tehnologije (AT) koji je dio Odsjeka za rehabilitaciju djece i mladih Kraljevske Dječje bolnice u Göteborgu.
Dr.sc. Gunilla Thunberg, ST,PhD, logoped , bavi se ranom intervencijom, augmentativnom i alternativnom komunikacijom u Centru DART
Prof. dr.sc. Vlatka Mejaški Bošnjak, dr. med, specijalist pedijatrijske neurologije, radi na Klinici za dječje bolesti Zagreb, profesorica na Medicinskom faklutetu Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica istraživanja o perinatalnom oštećenju na Hrvatskom institutu za istraživanja mozga, predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju

2011 lja program