Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module i Procjena kvalitete motorike/Quality FM

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Zagreb, Klaićeva 16
Vrijeme održavanja:
09.10.2017. – 11.10.2017.
Mjesto održavanja:
Hrvatski institut za istraživanja mozga, Šalata 12 a, Zagreb
Tečajevi:

09.10.17
Izazov za djecu i mlade s CP koji hodaju/Challenge Module
Virginia Wright, Ph.D, PT, Toronto

10.10. – 11.10.17
Procjena kvalitete motorike/Quality FM
Virginia Wright, Ph.D, PT, Toronto

Praktično stručno usavršavanje Izazov CP/Challenge module je namijenjeno liječnicima: pedijatrima, neuropedijatrima, fizijatrima, fizio i radnim terapeutima, rehabilitatorima, kineziolozima i kinezioterapeutima koji se bave djecom s cerebralnom paralizom i koji žele naučiti dodatne načine procjenjivanja grubih motoričkih funkcija.

Pretpostavlja se poznavanje GMFM procjene grubih motoričkih funkcija odnosno iskustvo u korištenju GMFM-66 instrumenta s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III. Motorički testovi koji se trenutno koriste u fizioterapiji u pedijatriji nisu dovoljno osjetljivi za napredne motoričke vještine deficitarne kod djece na GMFCS razini I (samostalno trči i skače, ali uz ograničenje brzine i kvalitete pokreta). Prikazat će se metoda opservacijske kliničke procjene 25 naprednih vještina grube motorike za testiranje djetetove koordinacije, agilnosti, ravnoteže, zdravstvenog fitness-a i snage.

Procjena kvalitete motorike/Quality FM je interaktivno praktično stručno usavršavane namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, kineziolozima, kinezioterapeutima i rehabilitatorima, koji rade s djecom s cerebralnom paralizom u dobi od 5 godina i više, koja imaju sposobnost hoda (GMFCS razina I, II ili III) i mogu aktivno pratiti upute za provođenje GMFM testa.. Pretpostavlja se poznavanje GMFM odnosno kliničko iskustvo u korištenju GMFM-66 testa s djecom koja hodaju na razinama GMFCS I, II i/ili III.

Quality FM je metoda opservacijske kliničke procjene za kvalitetu pokreta u kategorijama vještina i zadataka Stajanja i Hodanja/Trčanja/Skakanja iz testa grubih motoričkih funkcija (GMFM-66). Test su osmislili klinički istraživači iz Holland Bloorview i CanChild centra u Kanadi.

Polaznici dobivaju mogućost ulaza na web stranicu s materijalom za vježbu i nastavak video trening s timom gospođe Wright za dobivanje međunarodno priznatog Criterion certifikata.

 

2017 2 chalenge