Marte Meo® prirodna potpora razvoju od prvih trenutaka života

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU
i
MARTE MEO® International, Eindhoven
Vrijeme održavanja:
06.04.2013. – 06.04.2013.
Mjesto održavanja:
Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Rockefellerova 4, Zagreb

Obavijesni tečaj je namijenjen:
• stručnjacima koji se bave prerano rođenom djecom (liječnicima, medicinskim sestrama, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, članovima stručnih timova pedagoških ustanova odgojiteljima i učiteljima )
• roditeljima
Znanstvena istraživanja pokazala su kako je za napredovanje osoba s teškoćama, posebice djece, neophodna kvalitetna komunikacija i kako je ona temelj svake kvalitetne socijalne integracije. Postupci potpore razvoju su spontani i izraz su postojanja intuitivnih, od prirode danih sposobnosti za komuniciranje.
Marte Meo metodom interakcijske analize video snimki pokazat će se kako zdravstveni djelatnici i roditelji mogu prepoznati znakove kojima prerano rođena djeca pokazuju što im je potrebno.
Medicinske sestre i liječnici upoznat će fino prilagođeno ophođenje s djetetom kojim će moći svaki trenutak uobičajene obvezne rutine preobraziti u trenutak potpore djetetova razvoja. Time će se pomoći razvoju djece i daljem osobnom razvoj stručnog osoblja i preveniranju situacija ‘sagorijevanja’ u radnoj svakodnevici jedinica intenzivne skrbi.
Roditelji će moći razviti dodatne kompetencije potrebne za bavljenje djecom i moći ostvarivati kvalitetniju interakciju.
Obavijesni tečaj održat će se na njemačkom jeziku uz prevođenje na hrvatski i bit će bodovan od strane stručnih komora.

2013 mm program