Marte Meo prirodna potpora razvoju

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb
Udruga odagajtelja predškolske djece, ”Krijesnice”, I.pl Zajca 55, Čakovec
Vrijeme održavanja:
24.03.2011. – 25.03.2011.
Mjesto održavanja:
Dvorana ACT-a Stari Hrast, Ivana Novaka 38, Čakovec

Obavijesni tečaj je namijenjen:
• stručnjacima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, radnim terapeutima, medicinskim sestrama)
• onima koji se bave odgojem djece (članovima stručnih timova pedagoških ustanova učiteljima i odgojiteljima )
• roditeljima.

Marte Meo potpora razvoju je učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba koje imaju izrazith teškoća u ostvarivanju kvalitetnih interakcija sa drugima i postupno prihvaća u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu.
Tečaj služi kao uvod u dalje usavršavanje u Marte Meo metodi.

Marte Meo komunikacijski program prihvaćen je kao učinkovita metoda za prirodno poticanje komunikacije osoba koje imaju izrazith teškoća u ostvarivanju kvalitetnih interakcija sa drugima.

Razvijan je kao način za praktično pomaganje roditeljima autistične djece da ostvare uspješan kontakt i vremenom je prerastao u praktični program za prirodno poboljšanje komunikacije osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih te se postupno prihvaća u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu.

Marte Meo priručnik preveden je na hrvatski jezik. Od 2007. god 70 stručnjaka u području razvojne rehabilitacije u Hrvatskoj završilo je stručno usavršavanje u primjeni Marte Meo metode u svom radu na razini Marte Meo praktičara. Od 2009. u Hrvatskoj je devet Marte Meo terapeuta i jedan Marte Meo supervizor.

Marte Meo program se postupno i u nas uvodi kao standard kvalitetne komunikacije u radu s osobama s teškoćama kako je to već u Nizozemskoj, Belgiji, skandinavskim zemljama i Irskoj, a uspostavlja se u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Francuskoj, Estoniji, Madžarskoj, Bjelorusiji, Izraelu, Italiji, Litvi, Letoniji, Luxemburgu, Liechtensteinu, Maledivima, Poljskoj, Rusiji, Sloveniji, Španjolskoj, Indiji, SAD, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu i Australiji.

Voditeljica:
Silvija Philipps Reichherzer, prof psihologije, Marte Meo supervizor/terapeut, voditeljica tečajeva Akademije za razvojnu rehabiltaciju, ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Autorica je radnih listova za razvoj grafomotorike ”Igre olovkom”.