Stručno usavršavanje „Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM)“

Opis

Stručno usavršavanje je namijenjeno liječnicima pedijatrima i fizijatrima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, kineziolozima, kineziterapeutima i ostalim stručnjacima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s klasifikacijom CP.

GMFM je danas prihvaćen u svijetu kao „zlatni standard“ u inicijalnoj procjeni razine grubog motoričkog funkcioniranja djece s klasifikacijom CP. Predavanjima i prikazom testiranja i praktičnog rada s djecom, polaznici će biti osposobljeni za samostalno provođenje različitih verzija GMFM procjene (GMFM 88 i GMFM 66, kao i kraće verzije testiranja – GMFM setovi zadataka i GMFM B&C). Polaznici će steći praktične vještine provođenja procjene grubog motoričkog funkcioniranja djece. Uz to će naučiti samostalno koristiti GMAE sustav za izračun i interpretaciju rezultata testiranja kao i način korištenja dobivenih rezultata u planiranju i vrednovanju terapijske intervencije kod djece s CP. Korištenjem GMFM u budućem radu, polaznici će moći procjenjivati trenutnu razinu grubog motoričkog funkcioniranja djece, a analiza testiranja omogućit će im planiranje i vrednovanje terapijskih postupaka.

Organizator

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16.

Voditelj

Hrvoje Gudlin, mag. fizioterapije, MAES terapeut i Halliwick instruktor, čije je područje rada i interesa cerebralna paraliza u dječjoj dobi i pridružene teškoće u razvoju. Kontinuirano se educira u području dječje neurofizioterapije. Posjeduje GMFM, Challenge CP i Quality FM certifikate. Član je Izvršnog odbora Akademije za razvojnu rehabilitaciju i Nacionalni koordinator EACD (European Academy of Childhood Disability) za Hrvatsku.

Mjesto i vrijeme održavanja

4. i 5. 05. 2024., Trg Eugena Kvaternika 9, Zagreb

Program

Letak s programom možete preuzeti ovdje

Prijava

Prijave se primaju do 26. travnja 2024.

Naknada za sudjelovanje iznosi 200 € i uplaćuje se na račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju kod Zagrebačke banke, IBAN: HR1723600001101440593.

U naknadu su uključeni pisani materijali vezani uz teme edukacije. Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju i GMFM certifikat.

Edukacija će biti prijavljena za bodovanje stručnim komorama.

Broj polaznika je ograničen na 20..

Informacije se mogu dobiti na adresi hrvoje.gudlin@gmail.com, i brojevima:

091 418 1119 (Hrvoje Gudlin, voditelj) ili
091/ 6677-643 (Silvija Philipps Reichherzer, tajnica Akademije za razvojnu rehabilitaciju) od 10 – 14 h