Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja (GMFCS) i Procjena grubih motoričkih funkcija (GMFM)

Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU
Kliinka za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16

Vrijeme održavanja:

20.06.2020. – 21.06.2020.

Mjesto održavanja:

Zagrebački institut za kulturu zdravlja, Trg Eugena Kvaternika 9, Zagreb
Opis
Voditelj:
Hrvoje Gudlin, mag. fizioterapije, MAES terapeut i Halliwick instruktor, čije je područje rada i interesa cerebralna paraliza u dječjoj dobi i pridružene teškoće u razvoju. Stalno se educira u području dječje neurofizioterapije. Posjeduje GMFM, Challenge CP i Quality FM certifikate. Član je Izvršnog odbora Akademije za razvojnu rehabilitaciju

Edukacija je namijenjena liječnicima pedijatrima i fizijatrima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, edukacijskim rehabilitatorima, kineziolozima, kineziterapeutima i ostalim stručnjacima koji se u svakodnevnom radu susreću s djecom s klasifikacijom CP.
GMFM je danas prihvaćen u svijetu kao „zlatni standard“ u inicijalnoj procjeni razine grubog motoričkog funkcioniranja djece s klasifikacijom CP. Predavanjima i prikazom testiranja i praktičnog rada s djecom, polaznici će biti osposobljeni za samostalno provođenje različitih verzija GMFM procjene (GMFM 88 i GMFM 66, kao i kraće verzije testiranja – GMFM setovi zadataka i GMFM B&C). Polaznici će steći praktične vještine provođenja procjene grubog motoričkog funkcioniranja djece. Uz to će naučiti samostalno koristiti GMAE sustav za izračun i interpretaciju rezultata testiranja kao i način korištenja dobivenih rezultata u planiranju i vrednovanju terapijske intervencije kod djece s CP. Korištenjem GMFM u budućem radu, polaznici će moći procjenjivati trenutnu razinu grubog motoričkog funkcioniranja djece, a analiza testiranja omogućiti će im planiranje i vrednovanje terapijskih postupaka.

Naknada za sudjelovanje iznosi 1.500,00 kn. i uplaćuje se na račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju kod Zagrebačke banke, IBAN: HR1723600001101440593.

U naknadu su uključeni pisani materijali vezani uz teme edukacije i napitci i grickalice za vrijeme odmora.
Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju i GMFM certifikat.
Edukacija će biti prijavljena za bodovanje stručnim komorama.
Broj polaznika je ograničen na 20.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje, javljanjem na mail adresu: sreichherzer@gmail.com. ili putem web stranice.

Prijave se primaju do zaključno 15. lipnja 2020.

Informacije se mogu dobiti i na adresi hrvoje.gudlin@gmail.com, i brojevima:
095 1995 910 /Hrvoje Gudlin, voditelj) ili
091/ 6677-643 (Silvija Philipps Reichherzer, tajnica Akademije za razvojnu rehabilitaciju) od 10 – 14 h