Klinička analiza hoda u djece s cerebralnom paralizom

Organizator:
Akademija za razvojnu rehabilitaciju
European Academy of Childhood Disability

Vrijeme održavanja:
02.06.2008. – 03.06.2008.
Mjesto održavanja:
Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Horvaćanski zavoj 15, 10 000 Zagreb, Croatia

Obavijest o tečaju

Predkongresni tečaj “Klinička analiza hoda u djece s cerebralnom paralizom” održat će se u okviru programa „20th Annual Meeting of the EACD“, u prostorijama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2. i 3. lipnja 2008.

Tečaj je namijenjen stručnjacima koji se bave pre i postoperativnim liječenjem cerebralne paralize uključujući i terapiju Botulinum toksinom ( ortopedima, neuropedijatrima fizijatrima, te višim fizioterapeutima).
Broj polaznika je ograničen budući da je tečaj praktično usmjeren. Na tečaju će, osim teorijskih izlaganja, biti i praktični prikazi djece s cerebralnom paralizom.

O voditelju

Prof.dr. Hank G. Chambers, uži je specijalist pedijatrijske ortopedije i sportske medicine i smatra se jednim od vodećih stručnjaka u području kliničke analize hoda i pokreta. Studij medicine završio je na Tulane University School of Medicine, a specijalizaciju iz pedijatrijske ortopedije na Brooke Army Medical Center na Fort Sam Houston,Texas .Doktorirao je na Children’s Hospital San Diego pod mentorstvom Dr. David H. Sutherlanda, pionira u kliničkoj analizi hoda. Od 1996. -1999. bio je član boarda, nakon toga tajnik, a sada dolazi kao predsjednik i predstavnik udruge American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine. Osim toga, član je mnogih drugih uglednih društava (American Board of Orthopedic Surgeons, American Academy of Orthopedic Surgeons, Orthopedic Research Society, Academic Orthopedic Society, American Academy of Pediatrics..). O njegovom kliničkom iskustvu i vještinama prenošenja znanja svjedoče brojne funkcije koje obnaša:

• Staff Orthopedic Surgeon, Sharp Memorial Hospital, San Diego, CA
• Senior Staff Orthopedic Surgeon, San Diego Children’s Hospital, San Diego, CA
• Director, Children’s Health, Athletic Medicine, and Performance in Sports (CHAMPS)
• Assistant Clinical Professor, Department of Orthopedic Surgery, UC San Diego
• Clinical Associate Professor, Department of Orthopedic Surgery, UC San Diego
• Medical Director, Motion Analysis Laboratory, Children’s Hospital San Diego

Svojim kliničkim i bazičnim znanstvenim istraživanjem, Prof.Chambers je dao znatan doprinos poboljšanju raznih dijagnostičkih i terapijskih metoda u pedijatrijskoj ortopediji, posebice u djece s cerebralnom paralizom.

Preporučena literatura

• Chambers HG, Sutherland DH.A practical guide to gait analysis. J Am Acad Orthop Surg. 2002 May-Jun;10(3):222-31. Review.
• Gage, J. R. (1993) “Gait Analysis: An Essential Tool in the Treatment of Cerebral Palsy.” Clinical Orthopaedics, Vol 288, 126-134.

2008 klinicka analiza