Ljetna Akademija 2008 – Nove spoznaje u terapiji gornjih ekstremiteta djece s cerebralnom paralizom 

Organizator:

AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju KALOS Vela Luka

Vrijeme održavanja:

09.06.2008. – 10.06.2008.

Mjesto održavanja:

Vela Luka, Korčula

Tečaj

09.06. – 10.06.08
Nove spoznaje u terapiji gornjih ekstremiteta djece s cerebralnom paralizom
Rosylin Boyd, PhD., MSc (PT)

Obavijest o tečaju

Tečaj Ljetne akademije 2008. je namijenjen stručnjacima koji se bave liječenjem djece s cerebralnom paralizom posebno hemiparezom (fizijatrima, neuropedijatrima, ortopedima, fizioterapeutima i radnim terapeutima). Tečaj će biti bodovan od Hrvatske liječničke komore.

O voditeljima tečaja

Roslyn Boyd PhD., MSc, PT,
profesor na Sveučilištu Queensland, pedijatrijski fizioterapeut s dugogodišnjim iskustvom u liječenju djece s cerebralnom paralizom, doktor znanosti, članica Australskog nacionalnog vijeća za istraživanja u području zdravlja, usavršavala se u području biomehanike i slikovnih prikaza mozga.
Trenutno vodi istraživački tim na Odjelu rehabilitacije u Royal Children’s Hospital Brisbane u kontroliranim istraživanjima motoričkih postignuća i klasificiranja ozljeda mozga u djece s cerebralnom paralizom. Isto tako vodi istraživanja o ranim intervencijama kod nedonoščadi i istraživanja učinkovitosti tretmana gornjih ekstremiteta.
Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja (2004. Victorian Premiers Commendation for medical research, 2007. Smart State Fellowship award). Bila je predsjedateljica Američkog odbora za istraživanja cerebralne paralize i razvojne medicine. U Znanstvenom je vijeću Internacionalne konferencije cerebralne paralize 2009. koja će se održati od 18. do 21. veljače 2009. u Sidneyu.

Prof.dr.sc. Vlatka Mejaški-Bošnjak, dr.med., specijalist dječje neurologije,
profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica Odjela za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

2008 lja letak