MARTE MEO® za praktičare

Organizator:
AKADEMIJA ZA RAZVOJNU REHABILITACIJU, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Zagreb
i
MARTE MEO® International, Molenveld 20, Eindhoven, Nizozemska

Vrijeme održavanja:
31.03.2015. – 02.06.2015.
Mjesto održavanja:
Mali dom – dnevni centra za rahabilitaciju djece, Baštijanova 1 d, Zagreb

Stručno usavršavanje je namijenjeno stručnjacima koji se bave odgojem djece (odgojiteljima, učiteljima i članovima stručnih timova pedagoških ustanova) kao i onima koji se bave rehabilitacijom djece koja imaju teškoće u razvoju (liječnicima, psiholozima, defektolozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima) i roditeljima. Nakon prijave polaznici će dobiti upute za pripremu video snimki svakodnevnih situacija za rad. Upoznati će postupak Marte Meo video analize i načine na koji se učinkovito podupiru prirodni razvojni procesi.
Po završetku usavršavanja polaznici će biti osposobljeni za primjenu Marte Meo programa potpore razvoju i dobiti međunarodno priznate Marte Meo® potvrdnice za Marte Meo praktičare .

Voditeljice stručnog usavršavanja
Silvija Philipps Reichherzer, Marte Meo licencna supervizorica, voditeljica stručnih usavršavanja za” Marte Meo praktičare” i ”Marte Meo za terapeute”, ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju kao klinički psiholog i kao voditeljica Motessori programa i Montessori terapeut.
Tatjana Puljiz, specijalistica kliničke psihologije, Marte Meo terapeut, ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s teškoćama u razvoju posebice djecom s neurorazvonim i motoričkim poremećajima.
Naknada za sudjelovanje iznosi 3.000,00 kn i uplaćuje se na žiro račun Akademije za razvojnu rehabilitaciju kod Zagrebačke banke – IBAN HR1723600001101440593. Moguće plaćanje u obrocima.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju nastoji domaćoj stručnoj javnosti prikazati i omogućiti najnovije učinkovite načine rada s djecom s teskocama u razvoju. Marte Meo program potpore komunikaciji prihvaćen je danas diljem svijeta u radu s djecom i osobama koje imaju otežanu komunikaciju.
Nakon video zapisa komunikacjskih interakcija provodi se analiza komunikacijskih obrazaca i sažimanjem prisutnih podupirućih momenata određuje se program modifikacije otežane komunikacije.
Promjena neprimjerenih obrazaca ostvaruje se vlastitim snagama osoba u interakciji pri čemu Marte Meo praktičar izvodi i naglašava samo podupiruće momente u komunikaciji.

2015 matre meo 2 program