Prva Marte Meo međunarodna konferencija u Hrvatskoj

oštovani članovi Akademije, kolegice i kolege, poštovani roditelji!

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na prvu Marte Meo međunarodnu konferenciju u Hrvatskoj koja će stručnoj javnosti i roditeljima prikazati Marte Meo- prirodnu potporu razvoju.
Marte Meo metodu, kojom se temeljeno na ”vlastitim snagama” potiče razvoj u svakodnevnim interakcijama, razvila je Maria Aarts, savjetnica za odgoj i obrazovanje iz Nizozemske, iz Eindhovena.

Poznavanje elemenata koji podupiru razvoj, određivanje Kad?, Što? i Zašto? naših postupaka u radu s djecom s teškoćama u razvoju danas je neophodno.
Svako dijete ima pravo biti gledano vedrim licem i oslovljavano toplim tonom, ima pravo uvažavanja njegovog nastojanja, te pravo aktivnog djelovanja. I dijete s teškoćama u razvoju ima pravo dobiti u baštinu ”kocku vedrine”.

Prvi obavijesni tečaj koji je Akademija organizirala 1997. upoznao je stručnu javnost u Hrvatskoj sa postojanjem intuitivnih didaktičkih sposobnosti roditelja koje je proučavajući interakcije dojenčadi i roditelja 70-tih godina 20.stoljeća otkrio Prof. Hanuš Papoušek na Max Planck instututu u Münchenu. Danas nakon 15 godina zaokružujemo tadašnje i najnovije znanstvene spoznaje učinkovitom, konkretnom metodom koja je dokazana i priznata u svijetu i koja doprinosi poboljšanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju.
Imamo čast da će nam Marte Meo metodu prikazati osobno gospođa Aarts i Marte Meo supervizori i terapeuti iz Europe. Upoznat ćemo mogućnosti primjene Marte Meo u radu s dojenčadi i predškolskom i školskom djecom.

Marte Meo i u nas postaje komunikacijski standard rada s djecom s teškoćama u razvoju. U Šibeniku, Zadru, Splitu, Kninu, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Čakovcu i Zagrebu imamo Marte Meo praktičare i Marte Meo terapeute koji su educirani na tečajevima Akademije.
Raduje nas što je Šibenik, grad koji je tradicionalno otvoren djeci, prihvatio ulogu domaćina. Očekujemo veliki odaziv sudionika – svih onih koji se bave djecom s tekoćama u razvoju, posebice roditelja.

Vjerujemo da će Vam Prva Marte Meo konferencija u Hrvatskoj donijeti puno korisnih spoznaja i zadovoljstva.

2012 mm