Constraint – Induced (CI) Therapy – Terapija prisilno izazvanim pokretima

Organizator:
Centar za rehabilitaciju SILVER i Akademija za razvojnu rehabilitaciju
Vrijeme održavanja:
23.09.2019. – 27.09.2019.
Mjesto održavanja:
Centar Silver, Štefanovec 34, Zagreb

Voditelj.
Prof. dr. sc. David M. Morris, fizioterapeut, voditelj Odjela fizikalnu terapiju Sveučilišta Alabame u Briminghamu i koordinator treninga za CI terapiju. Od 1994 aktivno sudjeluje u razvoju i podučavanju CI terapije. U suradnji s Taubom vodio je EXCITE projekt – kojim se istraživalo CI terapiju kod pacijenata nakon moždanog udara u I subakutnoj fazi – u šest istraživačkih laboratorija.
Stručno usavršavanje namijenjeno je stručnjacma koji se bave djecom i odraslima nakon ozljede mozga – pedijatrima, medicinskim sestrama, fizijatrima, fizioterapeutima, radnim trapeutima, psiholozma, edukacijskim  rehabilitatorima.
Čine ga predavanja od CI terapiji, prikazi primjene i vježbanje praktičnih tehnika uz superviziju voditelja. Polaznici će upoznati teorijska i znanstvena uporišta iz kojih je proizašla CI terapija i steći razumijevanje CI protokola i postupaka te.
Pismene materijale čine istraživački članci, detaljni opisi postupaka procjene i testiranja kao i opis procedura. Po završetku polaznici će dobiti međunarodno priznatu potvrdnicu i moći će primjenjivati tehnike CI terapije prema terapijskom protokolu.


02 Terapija prisilno izazvanim pokretima program